in

STEFAN ĐURIĆ RASTA OPTUŽEN ZA LIČNU UPOTREBU DROGE: Evo kakvu KAZNU će dobiti reper!

Stefan Đurić Rasta optužen je za ličnu upotrebu droge.

Reper se tereti za krivično delo nedozvoljeno držanje opoznih droga za ličnu upotrebu.

On je u oktobru zajedno sa B.L. bio uhapšen pošto je kod njih pronađena izvesna količnina skanka i kokaina.

Ivana Rakočević, portparol Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je sprovelo istragu protiv Djurića i B.L, precizirala je za Tanjug da se u ovom predmetu Viši sud oglasio nenadležnim, te da je predmet dostavljen na nadležnost Prvom osnovnom sudu u Beogradu, zbog krivičnog dela Neovlašćeno držanje opojnih droga iz člana 246a stav 1 Krivičnog zakonika.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuZa ovo krivično delo zaprećena je novčana kazna ili zatvor do tri godine. Zakon predviđa i mogućnost oslobođenja od kazne, ukoliko učinilac otkrije od koga nabavlja drogu. Djurić i B.L. su u pritvoru od hapšenja početkom oktobra, a poslednji put im je pritvor produžen odlukom Apelacionog suda u Beogradu krajem decembra i po toj odluci je predviđeno da može da traje do 27. januara da ne bi ponovili krivično delo u kratkom roku.

Protiv Đurića i B.L. Više tužilaštvo u Beogradu sprovelo je istragu zbog sumnje da su izvršili krivično delo – nedozovljena proizvođnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora.

Tužilaštvo je dugo čekalo rezultat veštačenja, koje je verovatno opredelilo odluku o krivičnom delu za koje je optužen. Đurić se na saslušanju u tužilaštvu nalon hapšenja branio da je pronađeni skank koristio za sopstvenu upotrebu, međutim tužilaštvo mu nije poverovalo.


.

.

.

.

Kurir.rs/Tanjug

Report

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

What do you think?

Dnevnik 2020: Majka na službenom putu

“Nema šta on tražiti u Banja Luci, kao ni ja u Sarajevu”