in

Škotska cijeli siječanj u karanteni / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Škotska premijerka Nicola Sturgeon objavila je u ponedjeljak da u ponoć stupa na snagu karantena nalik onoj iz ožujka 2020. i trajat će do kraja mjeseca kako bi se kontrolirao broj zaraza novom inačicom koronavirusa.

“Od ponoći do kraja siječnja morate ostati kod kuće”, rekla je Sturgeon na konferenciji za novinare i spomenula “težak udarac” varijante virusa koja se brzo širi, prenosi agencija France presse.

Cijela Škotska od ponedjeljka je ponovo zatvorena i najvjerojatnije će tako ostati sve do proljeća, objavio je ranije dnevni list The Times.

 Sturgeon je objavu rekla nakon sastanka svog kabineta koji je razgovarao o idućim koracima u suzbijanju širenja koronavirusa i naredila je izvanredno zasjedanje parlamenta.

“Zabrinutija sam danas zbog situacije s kojom se suočavamo nego ikada prije od ožujka”, rekla je zastupnicima u parlamentu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Britanski premijer Boris Johnson je u nedjelju rekao da se zbog rasta slučajeva zaraze covidom-19 mogu očekivati nove, strože restrikcijske mjere.

Johnson određuje smjernice za Englesku, a odluke za Škotsku, Sjevernu Irsku i Wales donose tamošnje vlade.

Slučajevi covida-19 u Velikoj Britaniji na rekordnim su razinama te i dalje rastu, potaknuti novim, još zaraznijim sojem virusa.

To je već prisililo vladu da otkaže planirano otvaranje škola u Londonu i oko njega, s pozivima učiteljskih sindikata za šira zatvaranja.

Velika Britanija je u nedjelju zabilježila 54.990 novih slučajeva zaraze. Do sada je od covida-19 u toj zemlji umrlo više od 75.000 ljudi, prenosi Hina.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Na Drini deponija

POVELA MUŽA U ŠVALERACIJU?! Goca Tržan ponovo šokirala!