in

HRT: Koronavirus – najnovije informacije

U posljednja 24 sata zabilježen je 1071 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5908. Među njima je 2390 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 200 pacijenata. Preminule su 53 osobe.

➡️ Sve o koronavirusu 

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 214390 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 4179 preminulo, ukupno su se oporavile 204 303 osobe od toga 1009 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 17 448 osoba. Do danas je ukupno testirano 1 041 678 osoba, od toga 6 602 u posljednja 24 sata.

U tijeku je konferencija za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite koju pratimo uživo na našoj Facebook stranici HRT Vijesti:

➡️ Tridesetak djelatnika varaždinskog Zavoda za hitnu medicinu cijepljeno je Pfizerovim cjepivom protiv koronavirusa. Ravnatelj Zavoda Mladen Smoljanec istaknuo je da je čak 75 posto djelatnika cijepljeno ili preboljelo koronu čime će ta institucija među prvima u Hrvatskoj steći takozvani “kolektivni imunitet”.  Do kraja tjedna bit će cijepljeno i šestotinjak liječnika i medicinskog osoblja varaždinske bolnice čime će se ta regija nalaziti na vrhu po procijepljenosti medicinskog osoblja. Opširnije  

➡️ Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a, rekla je za Dnevnik HTV-a da se, s obzirom na pad broja aktivnih slučajeva s 25 na 8 tisuća, može reći da smo u epidemiji prošli najgore, no naglasila je da će to tako biti dok se pridržavamo epidemioloških mjera. Virus se može ponovno razbuktati i izmaći kontroli, upozorila je. Opširnije

Koronavirus po županijama

● U Primorsko-goranskoj županiji 94 je novooboljelih. Preminule su tri osobe. Na bolničkom liječenju nalazi se 110 osoba, a devet ih je na respiratoru.

● U Sisačko-moslavačkoj županiji 91 je novooboljela osoba.

● U Istarskoj županiji potvrđeno je 65 novozaraženih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 766 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 58 osoba, od toga je 5 osoba u respiracijskom centru.

● U Požeško-slavonskoj županiji 39 je novo pozitivnih slučaja. Trenutno je županiji aktivan 361 slučaj, 299 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 62 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalaze 932 osobe.

● Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je 35 novih slučajeva. Preminula je jedna osoba. Trenutno je aktivno 151 slučajeva, ozdravilo je 35 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 59 osoba.

● Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 29 novih slučajeva. Preminule su dvije osobe. U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno su 72 pacijenta, od kojih je njih 9 na respiratoru.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku● U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 24 nova slučaja zaraze koronavirusom. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 29 osoba. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, šest pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

● U Vukovarsko-srijemskoj županiji 23 je novooboljelih, a jedna osoba je preminula. Hospitalizirano je 60 osoba.

● S područja Ličko-senjske županije 12 je novooboljelih, a jedna osoba je preminula.

● U Zagrebačkoj županiji evidentirano je devet novooboljelih, jedna osoba je preminula 2.1.2021.

● U Virovitičko-podravskoj županiji pet je novooboljelih osoba, a jedna je preminula. Na bolničkom liječenju je 61 pacijent, od kojih je jedan na respiratoru.

Pandemija koronavirusa u svijetu

➡️ Pod sve većim pritiskom da ubrza cijepljenje protiv koronavirusa, australski premijer Scott Morrison rekao je da neće preuzimati “nepotrebne rizike” i oponašati britansko hitno odobravanje lijekova. Iako mnoge države već uvelike cijepe stanovništvo, očekuje se da australske farmaceutske vlasti neće donijeti odluku o lijekovima kandidatima barem još mjesec dana, a cilj im je dati prve doze do kraja ožujka. Opširnije  

➡️ Više od dvije trećine od 15 milijuna dostavljenih cjepiva širom SAD-a još nije dano, upozorile su američke zdravstvene vlasti. Guverneri saveznih država New York i Florida najavili su razne mjere među kojima i kažnjavanje bolnica koje ne provedu brzo program cijepljenja. Opširnije  

➡️ Američki proizvođač lijekova Moderna Inc priopćio je da je izraelsko ministarstvo zdravstva odobrilo njihovo cjepivo protiv Covida-19, što je treće regulatorno odobrenje cjepiva i prvo izvan Sjeverne Amerike. Opširnije 

➡️ Mnoge zemlje diljem svijeta počele su ubrzano cijepiti stanovništvo protiv COVID-a, pri čemu za sada najveću zapreku predstavlja nemogućnost proizvođača do sada odobrenih cjepiva da isporuče tražene količine. Velika Britanija prva je u svijetu danas počela stanovništvo cijepiti i takozvanim oksfordskim cjepivom. Opširnije 


Report

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

What do you think?

Godina iza nas: Vedran Peršić, Direktor marketinga i komunikacija Sberbank BH

ČUO KAKO GA JE OCRNIO KOLEGA: Mitar Mirić odgovorio Đaniju