in

ZASJEDAO JE KRIZNI ŠTAB FEDERACIJE BiH: Evo koje naredbe za građane je donio…

Slatka-Tajna.Eu

Csobe koje imaju probleme sa disanjem zbog hroničnih bolesti ili koja ne mogu skinuti masku bez pomoći druge osobe npr. osobe sa intelektualnim poteškoćama ili smetnjama u razvoju, osobe s oštećenjem sluha, sportisti na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozači na biciklu, električnom romobilu i motociklu”, stoji u Naredbi.

[{“img”:”/img/vijesti/2021/01/sarajevo_6_2.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/01/sarajevo_6_2.jpg”,”caption”:””,”bg”:”bebab4″}]

Sve epidemiološke mjere koju su u Federaciji BiH na snazi od 21. decembra bi će produžene i narednih 14 dana. Ovo je,odlučio Krizni štab FBiH na večerašnjem zasjedanju.

I dalje obavezno nošenje zaštitne maske kako u zatvorenim javnim prostorima, tako i na otvorenim javnim prostorima.

“Naređuje se obvezno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa za zaštitu respiratornog sistema u zatvorenom prostoru uz poštivanje distance od minimalno dva metra, kao i u otvorenom prostoru. Izuzetak od nošenja zaštitnih maski su djeca mlađa od šest godina, osobe koje imaju probleme sa disanjem zbog hroničnih bolesti ili koja ne mogu skinuti masku bez pomoći druge osobe npr. osobe sa intelektualnim poteškoćama ili smetnjama u razvoju, osobe s oštećenjem sluha, sportisti na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozači na biciklu, električnom romobilu i motociklu”, stoji u Naredbi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Produžena je i odredba kojom se ograničava kretanje stanovništva na cijelom teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine u vremenu od 23 sata uvečer do 5 sati ujutru narednog dana.

Također, produžena je i odredba kojom se nalaže poslovnim subjektima da reorganiziraju rad svojih uposlenika, na mjestima gdje nije moguće ispoštovati distancu od 2m među uposlenima, tako što će reorganizirati radno vrijeme, organizirati rad u smjenama i omogućiti rad od kuće.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Marko Djurić gleda urnebesnu emisiju o njemu i Vučiću 🤣

Trump uvlači vojsku u rješavanje izbornih rezultata?