in

Trump uvlači vojsku u rješavanje izbornih rezultata?

Slatka-Tajna.Eu

Autor:

  prije 40 minuta

Desetorica bivših američkih ministara obrane upozorila su u pismu objavljenom u nedjeljnom izdanju lista Washington Post kako se vojska ne bi trebala miješati u pokušaje predsjednika Donalda Trumpa da spriječi prijenos vlasti na novoizabranoga predsjednika Joea Bidena.

➡️ Trump snimljen kako od povjerenika za Georgiju traži promjenu rezultata
➡️ Trump napao Vrhovni sud i glavnog državnog odvjetnika 

Potpisnici pisma, među koijma su i Mark Esper, kojega je Trump otpustio u studenome, te James Mattis, također jedan od bivših ministara obrane Trumpove administracije, ističu kako je došlo vrijeme za prihvaćanje činjenice da je republikanac Trump izgubio izbore održane 3. studenoga 2020. te da će ga 20. siječnja naslijediti Biden.

– Naši su izbori provedeni. Ponovno prebrojavanje glasova je završeno. Sve prijave o potencijalnim nepravilnostima sudski su riješene. Rezultate su potvrdili guverneri. Elektori su glasovali. Vrijeme dovođenja izbornih rezultata u pitanje je prošlo, stoji u njihovu pismu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pismo su potpisali i Dick Cheney, koji je također bio potpredsjednik u administraciji Georgea W. Busha, te Donald Rumsfeld, koji je kao ministar obrane služio predsjedniku Geraldu Fordu te potom ponovo Georgeu W. Bushu. Pozvali su aktualnog ministra obrane Christophera Millera da se suzdrži od miješanja u Trumpove pokušaje da zadrži predsjedničku fotelju, te da pomogne tranziciji administracije novog demokratskog predsjednika.

– Uvlačenje američkih oružanih snaga u rješavanje izbornih rezultata odvelo bi nas u opasan, nezakonit i protuustavan teritorij. Civilni i vojni dužnosnici koji usmjeravaju i provode takve mjere morali bi snositi odgovornost, uključujući mogućnost kaznenog progona, napisali su.

Među potpisnicima su dužnosnici republikanskih i demokratskih administracija, uključujući Ashtona Cartera, Williama Cohena, Roberta Gatesa, Chucka Hagela, Leona Panettu i Williama Perryja. Biden je sredinom prosinca izjavio da neki dužnosnici Pentagona odbijaju dati informacije nužne kako bi se osigurala glatka tranzicija. Ministar obrane Miller niječe postojanje bilo kakvog problema.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ZASJEDAO JE KRIZNI ŠTAB FEDERACIJE BiH: Evo koje naredbe za građane je donio…

Trump snimljen kako namješta rezultate izbora?! / Bljesak.info