in

Nudili mu 40.000 eura da proda treći bubreg ali mu nikada nije palo na pamet da to uradi

Slatka-Tajna.Eu

Mehmed Karić zvani Filo (61) iz lukavačkog naselja Gnojnica uvijek je bio zdrav i nikada mu nisu bili potrebni ljekarski pregledi. Aktivno se bavio nogometom i bio je u formi, pa su “bijeli mantili” za njega bili nepoznanica.

Zbog toga je tek nakon rutinskog ultrazvučnog pregleda u jednoj privatnoj ljekarskoj ordinaciji otkrio da ima i treći bubreg! To ga je, kako kaže, iznenadilo, ali ne i uplašilo, jer bolje je imati tri nego dva slaba bubrega, piše Avaz.

Karić je bio dugogodišnji nogometaš nekoliko klubova iz Tuzlanskog kantona, bio je “na vratima” Crvene zvezde, a karijeru je završio u jednom njemačkom petoligašu.

Kada je prestao igrati, dao se u trenere, a danas se posvetio svom poslu. Kao radnik gračaničke firme “Adam Co”, nalazi se na gradilištu u Italiji, gdje ugrađuje dijelove za velike kruzere.

– Kada se pročulo da imam tri bubrega, iz Italije me nazvao poznanik i pitao koliko bi koštalo da prodam jedan. Rekao je da bih mogao dobiti i do 40 hiljada eura. Zahvalio sam se na ponudi, a niko na svijetu nema taj novca za koji bih dao svoj bubreg.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










A i kada bih se odlučio da prodam, nisam siguran koji će otići, možda onaj najbolji, a da meni ostanu dva slabija, i ko zna šta se iz svega toga može izroditi. Bog mi je dao tri bubrega i zdravlje i što bih ja tu nešto riskirao. Zdravlje nema cijenu – kaže Karić.

Velika ljubav

Umjesto o ponudama koje je glatko odbijao, radije nam priča o svojoj velikoj ljubavi – nogometu. Počeo je u Mladosti u rodnoj Gnojnici, pa u Radničkom u Lukavcu, gdje je proveo 11 godina, a nastavio je u tuzlanskoj Slobodi. Malo je nedostajalo da obuče dres Crvene zvezde, ali je ipak zaigrao za njemačku ekipu.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Eurocontrol: Gubici u evropskom aviosaobraćaju veći od 56 milijardi eura

Zubari otkrili kad treba ujutru prati zube