in

TIJANA KUZMAN NE ODUSTAJE: Nisam pogriješila što sam se olučila na duet sa sestrom

Slatka-Tajna.Eu

Provođenje mjera vezanih za suzbijanje pandemije Koronavirusa malo je usporilo akivnostiti kontroverzne crnogorke Tijane Kuzman iz Podgorice, vezane za izdavanje novog albuma.

Kompletiran album

Uprkos tome što nema velikih koncerata, nije odustala da se širom Evrope druži sa onima koji prate njen rad. Uporedo snima jednu po jednu pjesmu te vjeruje kako će vrlo brzo kompletirati cijeli album. „Oženi je“, „Budi muško“, „Bezobrazna“, „Noćna mora“…, neke su od snimljenih pjesama. Ipak, kako kaže, najviše očekuje od pjesme „Sestro“ koju trenutno snima u duetu sa svojim sestrom Snežanom Ojdanić.

Kada uz dobru interpretaciju, pred oči publike, stanu ove dvije ljepotice ima da nastane lom. Naravno Produkcije „Grand“ i „Cartel produkcija“ iz Beča, koja će ovu pjesmu „obući“ u dopadljio video ruho, zasigurno će učiniti sve da ova i njene druge pjesme, vrlo brzo, dođu do onih koji znaju uživati u dobroj pjesmi i zabavi.

-Zbog stanja na crnogorskoj estradnoj sceni nisam se mogla na adekvatan način nametniti javnosti. Otuda sam se odlučila da svoju sreću potražim u Beogradu. Nisam se pokajala zbog toga. Iz dana u dan moji snovi, vezani za to da stanem rame uz rame sa dragim i poznatim kolegama, polako se ostvaruju. Sa nekima od njih se intenzivno družim, zajedno nastupam na istim tezgama, snimam kvalitetne i dobre pjesme koje mi pomažu da vrata koja vode do estranog vrha lakše otvaram.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Svojevremeno sam maštala da snimim jednu pjesmu u duetu sa Selmom Bajrami jer imamo sličnu energiju koja publiku diže na noge. No, spletom različitih okolnost do toga još nije došlo. Međutm, nisam pogriješila što sam se odlučila na duet sa svojom sestrm Snežanom. Bila je u rialiti projektu „Zadruga“ i dugo se bavi pjevanjem. Na neki način je miljenica sevdaha te vjerujem da ćemo na pravi način publiku uzeti pod svoje i biti neko čije će se angažovanje tražiti.

Kvalitetna pjesma

-Također, planiram pokrenuti i jedan projekat koji će se zvati „Soba emocija i nota“ u okviru kojeg ću, u sopstvenj režiji, snimati covere popularnih pjesama koje su u izvođenju mojih kolega bili hitovi i, na neki način, postali mjerilo kakva treba da izgleda dobra i kvalitetna pjesma, pjesma koja odolijeva svim žanrovima i postaje nešto što će se, u vremenu pred nama, smatrati narodnim stvaralaštvom. Vjerujem da će ovaj projekat naići na adekvatnu pažnju medija – kaže Tijana Kuzman.

Piše: Eset MURAČEVIĆ

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sportsku 2020. pamtit ćemo po…:Messi ostaje u Barceloni

DŽEMO HRU NE ODUSTAJE: Bez kvalitete nema ni uspjeha