in

NIHAD ALIBEGOVIĆ ŠOKIRAO PRISUTNE U BIHAĆU: Mislili da se zeza, a on “oteo” harmoniku

Slatka-Tajna.Eu

Ni teška pandemijska situacija nije prekinula tradiciju održavanja festivala lijepe pjesme. Festival “Bihać 2020” se desio 21. i 22. decembra u luksuznom prostoru hotela “Rekić”. I noć sevdaha i narodne muzike realiziran je uz spektakularnu “notu” uprkos maoim broju zvanica.

Bez greške

Čelnik organizacije Dilvad Dado Felić je bio prezadovoljan ishodom same manifestacije, a učesnici njegovim gostoprimstvom i brigom da svi i sve bude ispoštovano. Svi učesnici muzičari i izvođači su bili na vrhu zadatka. Ljepota slike i zvuka je odisala ljepotom i kvalitetom.

Onaj ko je u obje festivalske noći briljirao je popularni intetpretator Nihad Alibegović koji je sa Jukanom, Felićem, Burekovićem, Pitićem, Sipovićem i vlasnikom hotela zasjeo nakon nastupa. Ćeif, ćaskanje, prepričavanje estradnih dogodovština, smijeh pa se i zapjevušilo. Najpozitivniji šok su doživjele Nihadove kolege u trenutku kada se pojavio sa harmonikom i prelijepom melodijom koju je svirao.

Ni oni koji ga poznaju godinama nisu mogli pretpostaviti da je on gotovo pa savršen instrumentalista. Sve što su unakrsno zapjevali on je odsvirao bez greške.

-Ja mislio neko iza tebe ide i svira, a da se ti zezaš – kazao je Samir Burekvić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Istinski umjetnik

A onda su svi oduševljeno konstatovali da je Nihad istinski umjetnik u muzici. Vrhunski pjevač i sve ostalo a nikada to ne ističe.

-Ma, djela govore o znanju i čovjeku. Priča “šuplja” je baš to. Ali ne mogu da ne kažem da ne pamtim ovakvo prekrasno, prijateljsko, spontano druženje. Ne, da mi je bilo lijepo, nemam riječi hvale. I društvo, to je ono ljudsko nadpjevavanje za deset – kazao je sa oduševljenjem Nihad.

 

Piše: Dž. H. M.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

BALKANAC UČI NJEMAČKI (PARODIJA)

Tuga u Posušju zbog osam izgubljenih mladih života