in

U cijeloj Bosni i Herecegovini sutra proglašen Dan žalosti zbog smrti osmero tinejdžera kod Posušja

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na 41. vanrednoj telefonskoj sjednici donijelo je Odluku o proglašenju 2. januara 2021. godine Danom žalosti u Bosni i Hercegovini, zbog tragične pogibije osmero mladih iz općine Posušje od posljedica gušenja plinom.

Ova odluka je jednoglasno usvojena.

Ranije danas Vlada Federacije BiH proglasila je 4. januar Danom žalosti u ovom entitetu.

Medijske kuće na teritoriji države BiH, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Izrazi saučešća stižu iz svih krajeva BiH, ali i iz regije.

Podsjećamo, u vikendici kod Posušja danas je pronađeno osam beživotnih tijela. Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje, ali zvaničan uzrok smrti bit će poznat nakon uviđaja i obdukcije tijela.

Osam preminulih pronašle su osobe iz susjedne vikendice koje su također slavile Novu godinu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuNačelnik općine Posušje Ante Begić izrazio je saučešće porodicama nastradalih.

Moli ugostitelje da obustave rad u znak poštovanja prema žrtvama

“Povodom tragedije u kojoj je noćas u Posušju izgubljeno osam mladih života, obiteljima nastradalih upućujemo najiskrenije izraze sućuti. Također, molimo sve vlasnike ugostiteljskih objekata da u znak poštovanja prema žrtvama, obustave rad”, objavljeno je na web stranici i Facebooku općine.

Da nešto nije uredu prvi su primjetili vikendaši iz susjedne vikendice kojima je bilo čudno što niko ne izlazi. Prvo su kucali na vrata, a budući da se niko nije javio, odlučili su razbiti staklo na prozoru.

Report

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NIJE SAMO NOVA GODINA POVOD: Severina priredila nezaboravan dan majci

Lista najčešćih grešaka zbog kojih nemamo željenu kilažu