in

Dodjeljena grant sredstva Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH za aktivnosti prema iseljeništvu

Na osnovu Odluke o dodjeli grant sredstava Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, dodjeljena su grant sredstva podrške jedinicama lokalne samouprave za provedbu Politike o saradnji sa iseljeništvom i neprofitnim organizacijama za aktivnosti prema iseljeništvu.

Grant sredstva podrške jedinicama lokalne samouprave za provedbu Politike o saradnji sa iseljeništvom su dodjeljena su za projekte: Opština Laktaši – Mostovi saradnje Laktaša i dijaspore”; Grad Bihać – „Ljetnja škola maternjeg jezika i kulture „Govorimo naš i opremanje ureda za dijasporu”; Općina Zavidovići – „Saradnja sa iseljeništvom za razvoj lokalne zednice„; Općina Kreševo -„Uspostavljanje virtualnog Matičara e-matičar radi poboljšanja komunikacije sa isereništvom”; Opština Drvar – „Povezivanje dijaspore sa Drvarom”; Grad Cazin – „Dijaspora za razvoj”; Općina Žepče – „Nigdje kao kod kuće” Grad Živinice  – “Dani dijaspore ljeto u Živinicama”; Opština Lopare – „Dani dijaspore 2021” Opština Novi Grad – „Doživi Unu  – 1”.

Grant sredstva su namijenjena jačanju kapaciteta lokalnih zajednica u razvojnoj saradnji sa iseljeništvom, korištenju potencijala iseljeništva za lokalni razvoj, stimulisanju lokalnog ekonomskog razvoja i razvijanju saradnje sa mladim generacijama u iseljeništvu.

Grant sredstva podrške za finansiranje neprofitnim organizacijama za aktivnosti prema iseljeništvu su odobrena za projekte: Sportsko-naučnom istraživačkom klubu „Atom” Zavidovići – „Potencijali Zavidovića” i Omladinskoj organizaciji „Kosmopolit” Pale – „Virtuelna šetnja istoriju i kulturu BiH”.

Grant sredstva su namijenjena jačanju kulturne, obrazovne, privredne i sportske saradnje sa iseljeništvom, očuvanju identiteta, kulture i maternjeg jezika (B/H/S).

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku 

 

 


Report

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

What do you think?

PUSTITE REKLAME, MOJA VATRA GORI: Karleuša u suzama nakon priče o medijskom linču

Hrana koju ne bi trebalo da konzumirate uz alkohol