in

Ambasador BiH u Norveškoj posjetio najmlađeg načelnika u državi

Slatka-Tajna.Eu

Ambasador Bosne i Hercegovine u Norveškoj Nedim Makarević i predsjednik Udruženja za razvoj saradnje domovine i dijaspore Admir Lisica susreli su se u Brezi s novoizabranim Općinskim načelnikom Vedadom Jusićem te razgovarali o brojnim temama koje se odnose na provođenje ekonomske diplomatije u BiH, njenu efikasnost i mogućnosti za unapređenje.

“U obavljanju svoje diplomatske misije akcent posebno stavljam na ekonomski aspekt, jer je ekonomska diplomatija najvažnija stvar kojom se trebaju baviti bosanskoherecegovačke ambasade. Postoji mnogo oblasti u kojima se mogu uspostaviti prijateljstvo i partnerski odnosi između Breze i Kraljevine Norveške. Njihovo uspostavljanje bi stvorilo određene okvire za konkretne saradnje u brojnim oblastima”, rekao je ambasador Makarević.

Kako je saopćeno, općinski načelnik Jusić izrazio je zadovoljstvo zbog posjete istaknutog bh. diplomate dr. Makarevića koji je u svojoj bogatoj karijeri radio kao ambasador BiH u Pakistanu i Afganistanu.

“Mojim izborom za načelnika građani očekuju korjenite promjene, a pogotovo uspostavljanje neposrednije komunikacije. Općina Breza će, u skladu sa planovima, raditi na podizanju nivoa međuopćinske i međunarodne saradnje”, poručio je Jusić.

Govoreći o dugoročnim vizijama razvoja općine Breza, Jusić je naglasio kako je općini Breza potrebna snažna institucionalna veza s dijasporom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U cilju povezivanja dijaspore i lokalne samouprave, kako je naveo novoizabrani načelnik, Općina Breza će otvoriti Ured za dijasporu čiji će zadaci, između ostalih, biti uspostavljanje ekonomske, kulturne, sportske i drugih vidova saradnje.

Na kraju posjete, najmlađi načelnik u FBiH uručio je ambasadoru Makareviću simbolične poklone.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VOLIO BIH DA ME DJECA I UNUČAD POSMATRAJU KAO IGRAČA S KLUPE: Dino Merlin čeka satisfakciju poznih godina

Stručnjaci savjetuju kako da savršeno obrijete noge