in

U okviru manifestacija Dani dijaspore Živinica održan prvi mrežni “Živinice Meet Up”

Slatka-Tajna.Eu

U organizaciji i-platforme, Grada Živinice i Udruženja Most Živinice, u ponedjeljak, 28. decembra 2020. godine, drugog dana manifestacije Dani dijaspore Živinica održan je prvi mrežni “Živinice Meet Up” na kome je putem platforme Zoom, uživo putem društvenih mreža i online stranica Grada Živinice održan sastanak gradske uprave Živinica i Živiničanki i Živiničana koji žive širom svijeta.

Tema sastanka bila je uvezivanje dijaspore sa područja Živinica i saradnja sa lokalnom zajednicom. Nije manjkalo ni prijedloga i ideja o zajedničkim projektima koji bi u narednom periodu mogli biti realizovani, a koji su se čuli, kako od učesnika sastanka iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Švicarske, tako i od domaćina, predstavnika Gradske uprave Živinica, na čelu sa gradonačelnikom Samirom Kamenjakovićem, za koga su svi učesnici imali samo riječi hvale za sve što poduzima na uspostavljanju bolje saradnje sa dijasporom.

Osim predstavnika Grada Živinice, predstavnika i-platforme, i predstavnika Udruženja Most Živinice, na prvom “Živinice Meet Up” projektu učestvovali su i predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH kao i predstavnici nekoliko nevladinih organizacija.

Manifestacija Dani dijaspore Živinica nastavlja se i 29.12.2020. godine, a na programu je B2B online forum – Dijaspora za razvoj, a tema je: Uloga, interes i potencijali bh. Dijaspore u razvoju poduzetništva u BiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Termometar Flame Boss za strastvene kuhare

Karcinom dojke nije kraj – važnost prevencije i ranog otkrivanja bolesti