in

“Krug podrške” prikupio više od 61.000 KM za prevenciju karcinoma dojke

Slatka-Tajna.Eu

UniCredit Bank je zajedno sa kompanijom Visa i udruženjem “Think pink – Zajedno smo jedno“ sredinom 2020. godine pokrenula inicijativu pod nazivom “Moj krug podrške“, kako bi se podigla opća svijest o prevenciji karcinoma dojke. S ciljem osnaživanja zdravlja žena i borbe protiv karcinoma dojke, namjera inicijative bila je ukazati na važnost redovnih preventivnih pregleda. Stoga, u prethodnom periodu svi korisnici UniCredit Visa kartica bili su u prilici podržati inicijativu korištenjem Visa kreditnih kartica UniCredit Bank, s obzirom na to da su za svako plaćanje navedenim karticama, UniCredit Bank i Visa izdvajali 1 KM u fond “Zajedno smo jedno“ te prikupili iznos od preko 61.000 KM. Prikupljena sredstva su osigurala besplatne mamografske preglede širom Bosne i Hercegovine, uz poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera, te omogućila preko 1.500 pregleda na 25 lokacija. Tokom ovih pregleda kod 6 žena je otkriven karcinom, a kod više od 60 žena su uočene promjene i upućene su na daljnje pretrage što je potvrda važnosti prevencije i blagovremene reakcije kojom su spašeni životi ovih žena.

Kroz niz aktivnosti, UniCredit Bank je kontinuirano podsjećao na važnost prevencije i brige o zdravlju. Tokom mjeseca septembra, svoju prepoznatljivu svijetlo plavu boju je zamijenio, te  korporativne materijale i mobilnu aplikaciju obojio u ružičasto. Uposlenici i uposlenice u poslovnicama na svojim uniformama su nosili ružičaste vrpce dajući svoj doprinos Krugu podrške. Zajedno sa kolegicama i kolegama iz UniCredit Bank Banja Luka, kao i sponzorstvima kolegica i kolega iz banaka članica UniCredit Grupe širom Europe, kao tim, prikupili su značajna sredstva i u virutelnoj Trci/Šetnji za ozdravljenje.

Predsjednica Uprave UniCredit Bank Amina Mahmutović naglasila je važnost podrške ovoj vrsti društveno odgovornih akcija i ovom prilikom izjavila:

“Možemo biti ponosni jer smo kroz našu ružičastu misiju pokazali snažan osjećaj odgovornosti i timski duh. Veliko hvala našim klijentima i uposlenicima na podršci i solidarnosti. To je ujedno i bila naša misija i razlog nastanka ovog projekta sa kompanijom Visa i udruženjem Think pink. Uspjeli smo proširiti Krug podrške i prenijeti poruku koliko je zdravlje važno, naročito u današnjem neizvjesnom vremenu koje nam je donijelo nezapamćene izazove. Poslali smo poruku da nismo i ne smijemo zaboraviti da i druge bolesti postoje, da nisu nestale! Kroz naše svakodnevno poslovanje nastavit ćemo biti dio rješenja i činiti dobro za naše klijente i za društvo u cjelini“.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Željko Vasić novi singl: Ne gubi veru u ljude! – Muzika – Region – Vesti – Svet Plus

Pogledajte šta je zec napravio kada je ugledao Snješka Bijelića