in

Hotel “Zenica” prekida rad do marta

Slatka-Tajna.Eu

Zbog nedostatka posla, hotel “Zenica” danas u 17 sati ponovo će prestati s radom, a pauza će ovog puta trajati dva mjeseca, najavio je u izjavi za Fenu njegov direktor Ajdin Džananović.

“Pošto u ovom periodu nema posla, odlučili smo da zatvorimo hotel u januaru i februaru naredne godine. Međutim, niko neće dobiti otkaz, odnosno svih 40 radnika ostat će u radnom odnosu te će, kao i do sada, dobijati plaće. Ovim samo smanjujemo troškove, jer nema gostiju, pa da ne bismo došli u probleme, odlučili smo da zatvorimo objekat dok se ne popravi situacija“, kazao je Džananović.

Zenički hotel, koji se nalazi u sklopu TC “Džananović” i ima 210 kreveta, bio je zatvoren i od sredine marta do jula, iz predostrožnosti zbog proglašenja pandemije korona virusa, ali i otkaza svih rezervacija. U međuvremenu, odlukom kriznih  štabova za borbu protiv korona virusa Zeničko-dobojskog kantona i Federacije BiH, sredinom aprila nekoliko dana je služio kao karantin za smještaj bosanskohercegovačkih državljana koji su se vraćali iz inostranstva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Karleuša zaplakala u emisiji uživo: Molim vas, dajte reklame! Diva nikad emotivnija!

IMAMO HIT ZA NOVOGODIŠNJI DERNEK: Poslušajte pjesmu 'Sumnja' NEDŽADA BEGOVIĆA, s aranžmanom ADISA SIRBUBALA i vokalom SENADA AVDIĆA!