in

 Via Ferrate Sokolov put  Romanija

Slatka-Tajna.Eu

Planinarenje u BIH postaje sve popularnije, a tako i treba biti jer je priroda u bosanskohercegovačkom reljefu izvajala neke od najljepših planina na svijetu.
U okviru projekta “Enjoy Sarajevo-Romanija Region”, finasiranog od strane Evropske unije 22.11.2020. godine na lokalitetu Crvene stijene na Romaniji otvorena je Via Ferrate “Sokolov put”. Via Ferrate je osiguran planinski put, odnosno staza po stijenama uređene čeličnim pomagalima.

Tim povodom tim alpinista je organizovao prvo penjanje na Crvene stijene i zvanično predstavio novi turistički sadržaj. Pozvana su sva planinarska društva , ljubitelji apinizma i prirode da posjete ovu atrakciju. Dužina ove Via Ferrate iznosi 350 metara i sa dva viseća mosta predstavlja jedinstvenu atrakciju u Bosni i Hercegovini.

Ova aktivnost predstavlja samo jednu od planiranih u okviru projekta “Enjoy Sarajevo-Romanija region”. Projekat će se implementirati 18 mjeseci , a njegova ukupna vrijednost je 258 000 eura od čega je Evropska unija izdvojila preko 200 000 evra bespovratnih sredstava. https://istocnosarajevo.travel/via-ferrata-sokolov-put-romanija/

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku











Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ivana Banfić živi 3 km od epicentra zemljotresa, a sad se oglasila i otkrila u kakvom je stanju njen dom!

Irina Shayk i kćerka modno usklađene: Mamina kopija