in

Turistički vaučeri RS važe do 30. juna 2021.

Izmjenama i dopunama Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, koju je usvojila Vlada RS, do 30. juna 2021. godine produžava se rok u kojem građani mogu koristiti vaučere u ugostiteljskim objektima za smještaj u Republici Srpskoj.

Iz entitetskog Ministarstva trgovine i turizma napominju da građani koji su u 2020. iskoristili turistički vaučer mogu ostvariti pravo na njegovo korištenje i u 2021. godini.

Ugostitelji i turističke agencije koji su na dan stupanja na snagu Uredbe upisani u evidenciju objekata i agencija u kojima je moguće koristiti turističke vaučere nastavljaju učešće u realizaciji šeme dodjele vaučera.

Projekat realizacije turističkih vaučera počeo je 15. juna i do danas je građanima RS izdato više od 25.000 turističkih vaučera, podsjećaju iz Ministarstva.

Pravo na dodjelu turističkog vaučera u vrijednosti od 100 KM ostvaruju svi punoljetni građani RS, a jedan korisnik može iskoristiti vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom. Dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom.

“Vlada RS je 24. decembra usvojila izmjene i dopune osnovnog teksta Uredbe, koje su objavljena u Službenom glasniku RS 28. decembra i stupile na snagu jučer“, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Komentariši

Written by Redakcija

Glumac Milan Pavlović napravio vrlo nesebičan potez nakon razornog zemljotresa u Hrvatskoj

BRITANCI ODUŠEVLJENI TURSKIM DRONOVIMA: Puno jeftiniji od domaćih, a učinkoviti