in

Sarajevska inspekcija i policija dogovorile pojačane novogodišnje kontrole ugostitelja

Slatka-Tajna.Eu

Direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo Fahir Halilović održao je radni sastanak sa načelnikom Sektora uniformisane policije kantonalnog MUP- Džaferom Hrvatom, načelnikom Sektora za policijsku podršku Muhamedom Hasanovićem i višim inspektorom Jasminom Sipovićem.

Na sastanku je usaglašen plan rada inspekcijskih i policijskih organa u novogodišnjoj noći, kao i 1. i 2. januara 2021. godine, u vezi sa poštivanjem naredbi i mjera Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

U novogodišnjoj noći i prva dva dana 2021. na području cijelog Kantona timovi sastavljeni od kantonalnih sanitarnih i tržišno-turističkih inspektora, uz asistenciju policijskih službenika MUP-a, vršit će pojačani inspekcijski nadzor primjene donesenih mjera, shodno kojima u ugostiteljskim objektima ne može biti prisutno više od 30 osoba, uz obavezno nošenje maske i poštivanje fizičke distance od minimalno dva metra između stolova i jedan metar između osoba za istim stolom.

Učesnici sastanka napomenuli su da će svaki slučaj nepoštivanja naloženih mjera biti sankcioniran u momentu nadzora, te pozvali privredne subjekte i građane da pokažu individualnu i kolektivnu odgovornost te da predstojeće novogodišnje praznike dočekaju u uslovima i na način koji neće za posljedicu imati represivno djelovanje i sankcionisanje od strane policijskih i inspekcijskih organa.

U skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, u slučaju neprovođenja općih mjera za sprečavanje zaraze, moguće je izreći novčane kazne koje iznose od 3.000 do 10.000 KM za pravne subjekte, od 500 do 2.000 KM za odgovornu osobu u pravnom subjektu, te od 2.000 do 8.000 KM za obrtnike.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U proteklih 10 mjeseci, zbog nepoštivanja propisanih naredbi i higijesnko-epidemioloških mjera, kantonalni inspektori su donijeli 1.112 rješenja sa korektivnim mjerama, te izdali 541 prekršajni nalog u ukupnom novčanom iznosu od 967.305 KM.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Severinin muž se oglasio čim je čuo šta se dogodilo u Petrinju: Poručio samo jedno!

Ana Sević objavila prvu fotografiju ćerkice i otkrila ime!