in

Izetbegović: Neću napraviti ništa bez dogovora sa Komšićem

Slatka-Tajna.Eu


“Čović je uvijek optimista i to je dobro, da će se nešto u januaru napraviti ne vjerujem osim ako HDZ i HNS ne prestanu sa blokadama. Ako ćemo ići u formiranje federalne Vlade i ići u ovaj model, onda bi možda mogli krenuti u pravom smijeru”, kazao je na današnjoj konferenciji za medije lider SDA Bakir Izetbegović.

Na pitanje kako komentariše rad Vijeća ministara, Izetbegović je kazao:

“U vezi Vijeća ministara, brojevi sve kazuju. Sva ova bitna pitanja, samo se prisjetiti koliko je dugo stojala oprema koja nam je poklonjena. Jedna indolencija, ali namjerna. Ja bi zamolio ljude iz SNSD da sami sa sobom to rasprave, da prestane tegobna višedecenijska prepirka koja ničemu ne vodi, više ne donosi ni izborni rezultat”, kazao je Izetbegović.

Kaže da sa Čovićem je bilo priče o “dva htijenja” koja treba uskladiti.

“Ja sam sa gospodinom Čovićem govorio o dva htijenja koja treba uskladiti; naša su na onome što su presude Suda za ljudska prava, građanski princip, na liniji presuda Sejdić-Finci. Čović ide na ono: legitimni predstavnici i apelacija Ljubić. Imaju jedno naivno ubjeđenje da se bez ustavnim promjena mogu riještiti ove stvari. Ja ne vidim kako”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kaže da neće napraviti ništa bez dogovora sa Komšićem, koalicionim partnerom.

“Mislim da će se morati ići u temeljite promjene koje bi omogućile sve na čemu je insistirala SDA i HDZ, pa čak i DF. Ja neću napraviti ništa bez dogovora sa gospodinom Komšićem, to je dogovor od početka koalicije. I za njega je to prihvatljivo”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

KUNEM TI SE DA TE NE VOLIM : Janjuš izvrijeđao Maju i rekao da nije bio vjeran

smijesni padovi komplikacija 2016 NOVO