in

HRT: Koronavirus – nove informacije

Slatka-Tajna.Eu
Zbog jučerašnjeg potresa koji je u pojedinim ustanovama koje provode testiranja na SARS-CoV-2 izazvao tehničke poteškoće te nestanak struje, današnje dnevno izvješće bit će objavljeno u popodnevnim satima, priopćeno je iz Nacionalnog stožera.➡️ Masovna kampanja cijepljenja u Europi i svijetu
➡️ Radnici u njemačkom domu primili pet puta veću dozu cjepiva
➡️ Cijepljenja protiv koronavirusa diljem države
➡️ Sve o koronavirusu 

Jučer je zabilježeno je 1350 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7673. Među njima su 2654 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 254 pacijenta. Preminulo je 56 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 206596 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 3795 preminula, ukupno se oporavilo 195 128 osoba od toga 1657 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 26 918 osoba. Do danas je ukupno testirano 1 004 346 osoba, od toga 7 411 u posljednja 24 sata.

➡️ Svaki tjedan pristiže 17.550 doza Pfizerovog cjepiva što omogućuju cijepljenje približno 2507 osoba dnevno, kazao je Vili Beroš na današnjoj sjednici Vlade. Opširnije  

➡️ U Arenu Zagreb primljen je 21 novi pacijent oboljeli od Covida-19, među kojima je 17 s područja Petrinje i Siska, a četiri pacijenta iz Kliničke bolnice Dubrava, izvijestili su iz Operativnog stožera stacionara Arene. Svi pacijenti su starije životne dobi, koji uz razne komorbiditete imaju blagu do umjerenu kliničku sliku. Opširnije  

➡️ Potpredsjednik Vlade Davor Božinović poručio je na sjednici Vlade da je ukidanje propusnica vezano isključivo uz pružanje pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji. Istaknuo je da je virus i dalje prisutan te pozvao građane na oprez i pridržavanje epidemioloških mjera.  Opširnije  

➡️ U Hrvatsku su u utorak stigle nove doze cjepiva Pfizera i BioNTecha. A Modernino cjepivo bi Europska agencija za lijekove trebala odobriti 6. siječnja. Njihovo je cjepivo također u 2 doze, a Hrvatska ih je naručila milijun.  

Podaci županijskih stožera:

● Na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 47 novih slučajeva zareze koronavirusom. Na bolničkom liječenju je 90 osoba od kojih 10 pri liječenju treba potporu respiratora. Mjerom samoizolacije obuhvaćeno je 907 osoba.

● U Splitsko-dalmatinskoj županiji potvrđeno je 298 novooboljelih osoba. U samoizolaciji je 1920 ljudi, a na liječenju u splitskome KBC-u je 159 oboljelih od covida, od kojih šest na respiratoru.

● U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 135 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je šest osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 229 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 107 pacijenata na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, desetih je u jedinici intenzivnog liječenja, od kojih devet na respiratoru. U bolnici u Klenovniku je 71 pacijent, od kojih jedan na respiratoru, a 41 pacijent je u bolnici u Novom Marofu.

● U Virovitičko-podravskoj županiji 35 je novooboljelih, a preminule su tri osobe. Na bolničkom liječenju u OB Virovitica nalazi se ukupno 51 COVID-19 pozitivan pacijent od kojih je jedan na respiratoru. U KBC-u Osijek su dva pacijenta s područja VPŽ.

● U Međimurskoj županiji 153 su nova slučaja koronavirusa. Trenutno je u Međimurju 746 aktivnih slučajeva. Na tri lokacije županijske bolnice 106 je covid pacijenata, od čega je u protekla 24 sata primljeno njih pet, a deset  ih je otpušteno. U tercijarnom respiratornom centru na liječenju je pet pacijenata, a u palijativnom covid centru  njih 12, u bolnici njih 89. 

● S područja Ličko-senjske županije 11 je novooboljelih, a četiri osobe su preminule. Pod aktivnim nadzorom/samoizolacijom je ukupno 367 osoba.

● Na području Istarske županije potvrđeno je 67 novih slučajeva zaraze, a u pulskoj bolnici umrle su tri osobe. Trenutno je u Istri 374 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 819 osoba. Na odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na na liječenju je 69 osoba, od toga je pet osoba u respiracijskom centru.

● U Osječko-baranjskoj županiji pozitivne su 132 osobe, a preminulo je devet. Na bolničkom liječenju nalazi se 180 osoba, i to 141 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 37 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 39 pacijenata s tim oboljenjem. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










● U Zadarskoj županiji 75 je novozaraženih koronavirusom, tijekom jučerašnjeg dana testirano je 318 uzoraka.  U zadarskoj bolnici hospitalizirano je 55 bolesnika, od kojih je devetero na respiratoru, a u biogradskoj bolnici su 22 pacijenta. Od posljedica Covida-19 umrla su dvojica muškaraca u dobi od 65 i 75 godina.

● U Koprivničko-križevačkoj županiji je u posljednja 24 sata koronavirusom zaraženo 75 osoba. Ukupno oboljelih je 278 osoba, a 60 ih je na bolničkom liječenju. U Općoj bolnici Koprivnica preminulo je troje ljudi u dobi od 86, 73 i 44 godine koji su osim Covida-19 u kliničkoj anamnezi imali i druge dijagnoze.

● U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena 34 nova slučaja zaraze koronavirusom, hospitaliziran je 61 pacijent, od kojih je njih osam na respiratoru.

● U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 55 novozaraženih, a hospitalizirane su 33 osobe. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih je sedam na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji. Preminula je jedna osoba.

● U Primorsko-goranskoj županiji 188 novooboljelih osoba, a tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski je obrađeno 838 uzoraka. Na bolničkom liječenju nalaze se 124 osobe, a na respiratoru je 12 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana od COVID-19 bolesti nije nitko preminuo.

● U Zagrebačkoj županiji u protekla 24 sata zabilježeno je 217 novih slučajeva Covida-19, a u protekla 24 sata stiglo je i izvješće o smrti dviju osoba koje su od Covida umrle u Velikoj Gorici 7. i 9. studenoga.

● U Sisačko-moslavačkoj županiji u protekla 24 sata je 13 novooboljelih osoba od Covida-19, riječ je o šest osoba s područja grada Siska, dvije osobe s područja grada Petrinje, tri osobe s područja grada Kutine te dvije osobe s područja općine Lekenik.

● U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 19 novih pozitivnih osoba na Covida-19, a testirane su 254 osobe. Trenutno je 68 osoba hospitalizirano, a preminulih osoba nema.

● U Požeško-slavonskoj županiji 35 je novooboljelih. Trenutno je aktivno 328 slučajeva, 290 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 38 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalaze 702 osobe.

Koronavirus u svijetu

➡️ Njemački ministar zdravstva Jens Spahn ne vidi mogućnost ukidanja strogih mjera zatvaranja nakon 10. siječnja te je istodobno apelirao na građane da se i u novogodišnjoj noći pridržavaju strogih mjera izbjegavanja kontakata. Opširnije

➡️ Broj slučajeva zaraze koronavirusom u Wuhanu, gradu u kojemu je prvi put detektirana infekcija, mogao je biti i deset puta veći nego što pokazuju službene brojke, rezultati su istraživanja kineskih zdravstvenih vlasti iz Wuhana. Opširnije 

➡️ Britanska regulatorna agencija za medicinu i javno zdravlje (MHRA) odobrila je uporabu cjepiva koje je razvila tvrtka AstraZeneca u suradnji sa Sveučilištem Oxford, objavila je u srijedu britanska vlada. Opširnije


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

LICEMJERNA SI I FRUSTRIRANA: Žestoka rasprava Saše Štefića i Maje Bajmić pred samo finale “Farme”

Besplatna tehnička podrška za uvođenje inovacija za preduzeća u BiH