in

Domagoj Duvnjak s Kielom na vrhu Europe / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilo je to treće finale u kojem su snage odmjerili Barca i Kiel, a zanimljivo igrali su svakih 10 godina.

Prvi put 2000. je pobijedila Barcelona, potom je 2010. slavio Kiel, a večeras su ponovo bili bolji Nijemci. Barca je tako ostala na devet titula, dok je Kiel osvojio svoju četvrtu krunu, piše HRT.

Bio je to i okršaj hrvatskih reprezentativaca Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića. Obojica su lovila drugi naslov, nakon što je Duvnjak bio prvak Europe s HSV-om 2013., a Cindrić 2017. s Vardarom. Na koncu se radovao Duvnjak.

Nisu Duvnjak i Cindrić biti jedini Hrvati na terenu. Čast suditi finale imali su Osječani Matija Gubica i Boris Milošević.

Nakon izjednačenog početka, u 9. minuti prvi put je jedna ekipa imala +2 nakon što je Kiel poveo sa 6:4. Nijemci su 17. minuti stigli i do tri gola prednosti (12:9), a dvije minute kasnije i +4 (13:9). Samo dvije minute trebale su Barci da se približi na 12:13, a u 28. minuti i do 15:15.

No, završnica prvog dijela ponovo je pripala Kielu koji je na odmor otišao s tri gola viška (19:16). U 35. minuti njemački sastav je ponovo došao do četiri gola prednosti (21:17), a u 44. i do velikih +5 (26:21). Kiel je potom imao čak četiri napada za šest razlike, čime bi možda i prelomio utakmicu, ali Nijemci nisu uspjeli zabiti pa se Barcelona spustila na 23:26.

Ipak, Duvnjak i društvo brzo su pobjegli na četiri razlike, a kada su u dvije minute prije kraja poveli s 32:27 priči je bio kraj. Na koncu je završilo 33:28 za veliko njemačko slavlje.

Pobjednički tim dobit će i 500.000 eura, a 250.000 eura ide drugoplasiranoj ekipi.

Kiel su do pobjede predvodili Niclas Ekberg s osam golova, Sander Sagosen je dodao sedam, a Steffen Weinhold i Rune Dahmke po pet golova. Sjajan je bio i Niklas Landin s 14 obrana. Duvnjak se nije uspio upisati među strijelce.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U španjolskim redovima najefikasniji su bili Aleix Gomez Abello s 10 golova, te Dika Mem i Aitor Arino s po četiri gola. Cindrić je zabio tri gola.

Završni “Final Four” prvotno se trebao igrati 30. i 31. svibnja. Međutim, u svjetlu globalne zdravstvene krize, prebačen je na 22. i 23. kolovoza, a potom je dobio i treći termin, kraj ove godine.

Zanimljivo, Europska rukometna federacija (EHF) je odlučila da se utakmice osmine finala i četvrtfinala Lige prvaka ne igraju, a za sudionike Final Foura odabrala je Barcelonu, PSG, Kiel i Veszprem koji su u tzv. elitnim skupinama (A i B) ovosezonske Lige prvaka završili na prva dva mjesta, tako da skopski Vardar nije dobio priliku braniti naslov.

Rezultati:

Za 3. mjesto:

PSG – Veszprem 31:26 (14:11)

Finale:

Barcelona – Kiel 28:33 (16:19)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

POZNATI KROZ VRIJEME JELENE GOVEDARICE: Dozirana ozbiljnost Mire Škorić

Dvije Dženane obradom poznate numere žele vam sretne novogodišnje praznike