in

Cikotić: Odluka o premještanju migranata u kamp na Bradini u srijedu / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Migranti koji su danas trebali biti premješteni iz bihaćkog kampa Lipa u vojarnu na Bradini, mjestu na sjeveru Općine Konjic, noć će provesti u autobusima.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić je u izjavi za BHT1 potvrdio da oni neće večeras biti premješteni na Bradinu i dodao da će se o ovom pitanju odlučivati sutra jer ne želi, kako je rekao, da probleme prenosi iz jednog mjesta u drugo.

Podsjetimo, stotine ilegalnih migranata autobusima su prevezene iz improviziranog šatorskog naselja u selu Lipa kod Bihaća prema drugim prihvatnim centrima u Bosni i Hercegovini.

U desetak autobusa evakuirano je oko 700 ilegalnih migranata koliko ih je ondje ostalo nakon požara prošlog tjedna i pošto su ga napustili djelatnici Međunarodne organizacije za migracije.

Ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Slađan Bevanda uputio je pismo Ministarstvu sigurnosti BiH u kojem je naveo kako MUP HNŽ-a nije u mogućnosti angažirati policijske službenike i preuzeti pratnju autobusa s migrantima koji bi trebali biti prebačeni iz Bihaća u vojarnu u Bradini kod Konjica.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ranije je blokada mještana Bradine uslijedila nakon što je ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić ranije u utorak najavio da će migranti biti smješten u vojarnu koja se ne koristi i ustvrdio da su to “preliminarno odobrile” razliličite razine vlasti.

I zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda opovrgnuo je kako postoji bilo kakva odluka državnih vlasti da se vojarna pretvori u privremeni migrantski centar.

“Nema nikakve odluke Vijeća o premještanju migranata iz Bihaća u Bradinu niti takav dokument postoji, pa makar to netko zvao i preliminarnom odlukom, što zakon o Vijeću ministara i poslovnik o radu ne poznaju”, izjavio je Bevnda optužujući Cikotića da uvodi anarhiju i samovoljno donosi odluke.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

smijesni padovi komplikacija 2016 NOVO

JEZIVO: Lana Jurčević je snimila potres u Zagrebu