in

Plenković u Sisku, pacijente ćemo prebaciti u zagrebačke bolnice

Slatka-Tajna.Eu

Ravnatelj Opće bolnice u Sisku Tomislav Dujmenović rekao je u emisiji “Studio 4” kako je opsadno stanje, situacija je dramatična te je i bolnica većim djelom porušena. 

U sisačku bolnicu došli su poslijepodne premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Vili Beroš.

– U bolnici je 250 pacijenata. Svi stariji dijelovi bolnice su stradali. U dogovoru s ministrom Berošom, sve pacijente koje možemo danas prebaciti oni će biti transportirani u zagrebačke bolnice. Nova zgrada je dobra, ali nema grijanja. HV šalje helikoptere. Tako će dio otići helikopterima, a dio s hitnom službom, kazao je premijer.

Na pitanje o financijskoj pomoći premijer je kazao – sve će biti. Kaže da prima sa svih strana pozive brojnih ljudi koji žele pomoći.   

Ministar Beroš rekao je da će svi pacijenti biti ovdje pregledani da se utvrdi stupanj hitnosti, a svi pacijenti u bolnici za kronične bolesnike u Petrinji također su evakuirani prema Zagrebu, dio u KB Dubravu, dio u Vrapču, dio na KBC Zagreb. 

Ravnatelj sisačke bolnice Tomislav Dujmenović rekao je da je riječ o 20-ak ozlijeđenih, najvećim dijelom iz Petrinje, od toga dvoje s težim ozljedama, ostali s lakšim.

– Dio ih je transportiran u zagrebačke klinike, a dio je zbrinut u Sisku i od njih dio je otišao kući, a dio je hospitaliziran, rekao je. Naglasio je da dok se ne provede stručna procjena i dok se ne vidi može li se koja od zgrada vrlo brzo popraviti oni nemaju “sutra kamo doći, osim zgrade ginekologije”.

Rekao je i da je u trenutku potresa bio u tijeku jedan porod i to “u kontejneru”, a beba i majka su dobro.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Snažan potres s epicentrom devet kilometara od Siska, a 46 kilometara od Zagreba snažno je protresao Sisačko-moslavačku županiju i šire zagrebačko područje. Snaga potresa procjenjuje se na 6 cijelih 3 prema Richteru, a dogodio se u 12 sati i 19 minuta na dubini od 10 kilometara.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić kazao je da sisačka bolnica funkcionira, ali da je sve srušeno, osim ginekologije. Bolnicu su preselili u još nedovršeni objekt, koji je ovih dana trebao biti završen. Dodaje da će ondje sad pustiti grijanje. Svi pacijenti su zbrinuti i tamo su, kazao je Žinić i dodao da je u Glini više od 200 ljudi ostalo bez svojih domova. 

➡️ Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček u suzama: Zgrada Uprave su urušila
➡️ Premijer i predsjednik u Petrinji
➡️ Sisačka bolnica pretrpjela oštećenja
➡️ Gradonačelnik Petrinje: Moj grad je razrušen, ovo je Hirošima, trebamo pomoć
➡️ Posljedice potresa i u Zagrebu
Bolnica u Sisku pretrpjela je značajne štete.

Evakuirani su i pacijenti.
Ravnatelj sisačke bolnice rekao je da je šteta na bolnici ogromna. Porušena je cijela Interna, Jedinica intenzivnog liječenja, Kirurgija. Može se reći da je ostala samo nova zgrada. Sve pacijente selimo u novu zgradu. Najveći dio porušenog više nije za uporabu.  Javio nam se i ministar. Nadam se da ćemo dobiti svu pomoć, odnosno sada moramo poslati naše bolesnike na respiratorima. Ovo drugo, za sada, mi samo možemo zbrinuti. Nismo našli da je netko u bolnici ozlijeđen, ali nam dolazi velik broj ozlijeđenih iz Petrinje koje mi za sada možemo zbrinuti.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Priča o pjesmi Tijane Dapčević: “Sve je isto samo njega nema”

Ženu od sultana dečko ucjenjivao po*no snimkom?!