in

Otvorena manifestacija „Dani dijaspore“ Živinica

Slatka-Tajna.Eu

U Bosanskom kulturnom centru u Živinicama 27. 12. 2020. godine je svečano otvorena ovogodišnja manifestacija „Dani dijaspore“ koja će trajati do četvrtka 31. decembra 2020. godine.

Program je počeo otvaranjem izložbe umjetničkih radova Azre Imamović i Amre Aljić, učenica MSŠ Živinice, a nastavljen odličnim Božićnim koncertom HKD Napredak koji je održan u velikoj sali BKC, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Samira Kamenjakovića.

Izuzetno bogat program Božićnog koncerta u kome su briljirali svi učesnici i izvođači –  Marcela Tadić, Rijad Mazalović, Dječiji zbor Župe Sv. Ivana krstitelja Živinice, Petar Lučić, Gradski mješoviti hor Živinice, Matea Divjak i Emina Smajić, Ankica Lokmić Samardžić, Monika Tadić, Nadira Ajanović, Dženita Čičkišić, „Petit butiq“ – Ajdin Okić, Đulović Ensar, klasa Harisa Muminovića, Dino Dropić, vokalna grupa Magnifico pod vodstvom Elvedina Muminovića, oduševio je sve prisutne, čiji broj je zbog propisanih mjera zaštite od pandemije bio ograničen, kao i one koji su ovaj događaj mogli pratiti direktno online, putem društvenih mreža.

Svečanom otvaranju i događajima prvog dana manifestacije „Dani dijaspore“, između ostalih, prisustvovali su predstavnici Gradske uprave Živinica i predstavnici Udruženja građana sa područja grada Živinice u dijaspori „Most Živinice“.

Čast da otvori ovogodišnju manifestaciju „Dani dijaspore“ Živinica pripala je predsjedniku Udruženja „Most Živinice“ Harisu Haliloviću, predsjedniku Saveza dopunskih škola BiH u dijaspori i bivšem generalnom konzulu BiH u Stuttgartu.

Zbog pandemijskih okolnosti i strogih epidemioloških mjera, manifestacija „Dani dijaspore“ će se održati u drugačijem formatu u odnosu na prethodne godine.

Svi događaji će biti u online formatu, a mnogobrojni građani će imati priliku pratiti događaje i direktno učestvovati u istim putem live streaming tehnologije i Zoom platforme.

Kao jedan od važnijih događaja ovogodišnje manifestacije „Dani dijaspore“, svakako će biti online susreti sa dijasporom – Prvi Živinice Meet Up koji će se pored mogućnosti direktnog učešća moći pratiti i uživo putem live streama.

Prvi Živinice Meet Up će na jednom mjestu okupiti predstavnike mnogobrojnih udruženja iz dijaspore, kao i pojedince porijeklom iz Živinica koji trenutno rade, žive ili borave u dijaspori.

Domaćin događaja će biti i-platforma iz Švicarske, Udruženje građana “Most Živinice” i gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Na ovaj način će biti omogućeno da se čuju iskustva, inicijative, sugestije, većeg broja naših građana iz dijaspore koji nisu u mogućnosti fizički prisustvovati manifestaciji „Dani dijaspore“, a žele se aktivno uključiti u društveni život svog grada i učestvovati u stvaranju boljeg ambijenta za život u Gradu Živinice.

Svaki učesnik će nakon prijave dobiti pristupni link događaju, te će ostvariti direktno učešće na događaju.

Zainteresovani građani koji žele učestvovati na Prvom Živinice Meet Up događaju putem Zoom platforme mogu se prijaviti na sljedeće e-mail adrese: naida@gradzivinice.ba, i tomislav.tadic@idijaspora.ch, putem kojih će dobiti pristupni link.

Organizatori i domaćini pozivaju sve naše građane/ke kao i građane/ke iz dijaspore da prate sve događaje putem live stream tehnologije, te da aktivno učestvuju u istim.

Program manifestacije možete preuzeti ovdje.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Ženu od sultana dečko ucjenjivao po*no snimkom?!

U luksuznoj vili: Kćerka Zdravka Čolića pokazala prazničnu čaroliju svog doma