in

NOVA RASPODJELA EKONOMSKE MOĆI: Britanija i Turska sve bliže sporazumu o slobodnoj trgovini

Slatka-Tajna.Eu

London i Ankara sklopit će, što prije ove sedmice, novi posao koji će se odraziti na trenutne uvjete. Međutim, britanska ministrica trgovine Liz Truss nada se da će uskoro pregovarati o tim uvjetima.

“Sporazum kojeg želimo potpisati ove sedmice određuje trgovinske aranžmane bez carina te će dodatno poboljšati naš međusobni, trgovinski odnos. Pružit će sigurnost za hiljaderadnih mjesta širom Velike Britanije u proizvodnoj, automobilskoj i metaloprerađivačkoj industriji“, rekla je.

“Trenutno se radujemo saradnji s Turskom u cilju postizanja ambicioznog trgovinskog sporazuma između Velike Britanije i Turske, koji bi trebao biti na dobrobit objema stranama u budućnosti.”

U 2019. godini trgovinski promet između dviju zemalja iznosio je 18,6 milijardi funti (25,25 milijardi dolara). To je bio peti najveći trgovinski sporazum s kojim je Velika Britanija pregovarala, nakon sporazuma s Japanom, Kanadom, Švicarskom i Norveškom, prema podacima Ministarstva.

Velika Britanija je pregovarala o 62 sporazuma za potporu prekograničnoj trgovini sa svojim partnerima prije 01. siječnja, kada završava prijelazno razdobljeBrexita. Prošle sedmice je Britanija potpisala jedan od najočekivanijih sporazuma sa svojim najvećim partnerom, EU.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

(TBT, Mediji)

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

U luksuznoj vili: Kćerka Zdravka Čolića pokazala prazničnu čaroliju svog doma

PUKLA TIKVA?! Raskinuli Iva i Filip?!