in

KAKO SU SE ‘NASUKALI’ MEHMEDAGIĆ I DEBEVEC: Direktor OSA-i i predsjednik Suda BiH zajedno došli na ‘babine’ prijatelju, koji ih je snimio i teško kompromitirao u javnosti!?

Slatka-Tajna.Eu

Nastavljen je medijski rat zaraćenih strana u sarajevsko-bosanskohervegovačkom pavosudnom i obavješajnom prostoru. Nakon što je Milan Tegeltija, bivši predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH bio primoran podnijeti ostavku poslije objavljivanja kompromitirajućeg razgovora sa članicom VSTV-a Milijanom Buhom, po svemu sudeći, njegova “žilava imperija” je odlučila uzvratiti istom mjerom.

Na pojedinim sarajevskim portalima koji su mjesecima držali leđa osramoćenom i deklasiranom Milanu Tegeltiji pojavio se snimak sigurnosne kamere iz jedne sarajevske stambene zgrade na kojem se vide Osman Mehmedagić- Osmica, direktor Obavještajno-sigrnosne agencije BiH (OSA) i Ranko Debevec, predsjednik Suda Bosne i Hercegovine. Mehmedagić i Debevec u snimljeni kako ulaze i nakon izvjesnog vremena napuštaju “misteriozni” stan u Ulici Branilaca Sarajeva.

Upravo je Mehmedagića Milan Tegeltija u brojnim medijskim tiradama označio kao šefa obavještajno-paraobjavještajne hobotnice koja je, kako je tvrdio, godinama radila na njegovoj diskreditaciji i smjeni i na kraju u tome i uspjela. Na Sudu BiH u toku je suđenje Mehmedagiću i njegovom suradniku Muhamedu Pekić koji su optuženi za zlouptrebu položaja i ovlasti. Mehmedagića se isražuje i zbog sumnivog mešearenja sa fakultetskom diplomom.

Ranko Debevec je također mjesecima na udaru dijela dijela tužiteljskog aparata bliskog Gordani Tadić, glavnoj tužiteljici Tužiteljstva BiH, koji je donedavno imao bezrezervnu Tegeltijinu podršku. Protiv njega se u Tužiteljstvu BiH vodi istraga zbog neprijavljivanja posjedovanja španjolskog državljanstva. Svaki kontakt Mehmedagića sa predsjednikom Suda BiH, izvan službenih prostorija, je neprimjeren i za jendog i za drugog.

Šta su šef obavještajne zajednice i predsjednik Suda BiH zajedno tražili i zbog čega su se “okupili” na istom mjestu? Kako su sebi dopustili neopreznost da njihov susret u takvim, nepriličnim i kompromitirajućim okolnostima ovjekovječe snimke nadzornih kamera? Prema prilično pouzdanim inormacijama, Mehmedigića i Debeveca je “spojio” poziv zajedničkog poznanika-medicinara koji je nedavno dobio prinovu u porodici da dođu na “babine”, što su njih dvojica iako su sa sretnim ocem ranije imali određene nesuglasice i konflikte prihvatili i odazvali se zajedno na proslavu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nisu ni sumnjali da bi domaćin, inače osvjedočeni prijatelj Milana Tegeltije, mogao iskoristiti njihov dolazak u njegovu ordinaciju da tu posjetu snimi i snimak, kao svojevrsnu osvetu zbog Tegeltijine ostavke, proslijedi na više adresa, Tužiteljstvu BiH, “prijateljskim” i objektivnim medijima.
Kako god se ova najnovija obavješajna igranka završila, ostaje gorak okus i snažan utisak da je pravosudna i (para)obavještajna scena premrežena nedostojnim, nekompetentnim ljudima, koji su opet okruženi, iznutra i izvana, problematičnim na sve spremnim spletkaroškim polusvijetom.

(SB)

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ZAKAZALA OPERACIJU?! Dara Bubamara zbog dečka ponovo ide na korekciju grudi!

Severinin muž se oglasio čim je čuo šta se dogodilo u Petrinju: Poručio samo jedno!