in

HRT: Koronavirus – najnovije informacije

Slatka-Tajna.Eu

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1350 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7673. Među njima su 2654 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 254 pacijenta. Preminulo je 56 osoba, priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 206596 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 3795 preminula, ukupno se oporavilo 195 128 osoba od toga 1657 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 26 918 osoba. Do danas je ukupno testirano 1 004 346 osoba, od toga 7 411 u posljednja 24 sata.

➡️ Masovna kampanja cijepljenja u Europi i svijetu
➡️ Radnici u njemačkom domu primili pet puta veću dozu cjepiva
➡️ Cijepljenja protiv koronavirusa diljem države
➡️ Sve o koronavirusu 

Izvješća županijskih stožera:

➡️ U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza kod 166 osoba, od 687 testiranih. Preminulo je sedam osoba. Ozdravilo je 196 osoba, pa je sada u toj županiji aktivno 2415 slučajeva covida-19. Na liječenju u riječkoj bolnici su 124 bolesnika, a 10 njih je na respiratoru.

➡️ U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 34 nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih je 15 utvrđeno brzim antigenskim testom, a 61 osoba se oporavila. Zaraženo je 12 osoba iz Dubrovnika, 7 iz Konavla, po 3 iz Metkovića i Župe dubrovačke, 2 iz Ploča te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Korčule, Lumbarde, Opuzena, Stona i Vele Luke i jedna koja nema prebivalište u županiji. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih 7 na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

➡️ Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu je 208, a broj potencijalno oporavljenih/ozdravljenih je 38.628, što je 237 osoba više nego jučer. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 22 korisnika i 7 djelatnika. Utvrđen je i pozitivan nalaz testa kod 3 učenika pa je mjera samoizolacije određena za 48 učenika osnovnih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalaze se dvije osobe.

➡️ U Šibensko-kninskoj županiji 54 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije. Nažalost, preminula je starija muška osoba koja se liječila u šibenskoj bolnici. Trenutno su 202 aktivna slučaja. U šibenskoj bolnici liječe se 43 osobe, 3 su na respiratoru. U kninskoj bolnici liječi se 17 osoba. 

➡️ U Ličko-senjskoj županiji 11 je novooboljelih osoba od COVID-19, 15 osoba je izliječeno. 7 oboljelih osoba je s područja Gospića te po jedna oboljela osoba s područja Senja, Otočca, Perušića i Plitvičkih Jezera. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba. U OB Gospić preminule dvije muške osobe, s područja Gospića (57 godina) i s područja Plitvičkih Jezera (90 godina).

➡️ U Istri je potvrđeno 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od toga se za 32 osobe radi o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu zaraženih. Šest je osoba na respiratoru. Ispitana su 454 uzorka briseva. Načelnik istarskog stožera Dino Kozlevac poručio je kako je situacija pod kontrolom. Pozvao je ljude da ostanu kući, da se zaštite i poštuju sve mjere.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










➡️ U KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je osam Covid pozitivnih osoba u dobi od 61 do 85 godina. Na području Osječko-baranjske županije testirano je 348 uzoraka od kojih je 69 pozitivno. Novozaraženi su iz Osijeka (28), Belog Manastira (9), Đakova (8), Semeljaca (5), Darde (3), Bilja, Čepina, Našica, Petrijevaca i Satnice Đakovačke (po 2) te Antunovca, Donjeg Miholjca, Draža, Kneževih Vinograda, Levanjske Varoši i Podravske Moslavine (po 1).

➡️ Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježena 141 novozaražena osoba koronavirusom. Riječ je o 51 osobi iz Kutine, 33 iz Siska, 16 osoba iz Popovače, 12 iz Petrinje, po 6 osoba iz Hrvatske Kostajnice i Topuskog, po 5 iz Martinske Vesi i Novske, 2 iz Lekenika, te po jednoj osobi iz Velike Ludine, Lipovljana, Gvozda, Sunje i Gline.

➡️ Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je o 47 novooboljelih. Trenutno je 361 osoba pozitivna na korona virus, a njih 36 je na bolničkom liječenju. U samoizolaciji su 873 osobe. Među njima je i 60-godišnjak koji je jučer ušetao u prostore PU požeško-slavonske u Požegi. Protiv njega je podnesen prekršajni nalog.

➡️ Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok se za 84 testiranih osoba nalazi još očekuju. 10 novozaraženih osoba je iz Bjelovara, po dvije iz Čazme i Hercegovca, a po jedna iz Daruvara, Velike Trnovitice, Bereka, Dežanovca i Nove Rače. U bjelovarskoj bolnici liječi se 58 pacijenata, od kojih je 7 na respiratoru. Za 42 pacijenta čekaju se nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne.

➡️ U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđeno je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravile 62 osobe. Na bolničkom liječenju nalazi se 61 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus  (1935. i 1969. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Koronavirus u svijetu:

➡️ Velika Britanija potvrdila je rekordnih 41.385 novih slučajeva tijekom 24 sata dok se zemljom širi novi, zarazniji soj koronavirusa. Opširnije  

➡️ Europska komisija odobrila je paket pomoći od 70 milijuna eura iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) za financiranje nabave cjepiva protiv bolesti COVID-19 za zemlje zapadnog Balkana. Opširnije


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PRAZNICI STIŽU: Una Čolić pokazala mali detalj iz doma

Presence Power And Profit 2.0 Freshly Upgraded