in

Humanost u teška vremena – Nezavisni stav

Slatka-Tajna.Eu

Humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima”, koja je ove godine organizovana 11. put, uspjela je u svojoj namjeri, ne samo da se sakuplja novac za otvaranje prve banke humanog mlijeka u RS, već i da probudi humanost kod ljudi i u ova teška vremena.

Više od milion KM uplaćenih donacija, te više od 70.000 poziva koje su građani upitili na “M:telov” humanitarni broj 1411, i više je nego dobar pokazatelj da u mnogima, uprkos teškoj situaciji izazvanoj virusom korona, i dalje ima pregršt humanosti i želje da se pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.


A kome je pomoć potrebnija nego “mrvicama”, prijevremeno rođenim bebama, od kojih neke na ovaj svijet dođu teške tek pola kilograma.


Da bi početak njihovog života bio lakši i da bi se smanjile zdravstvene komplikacije, koje su, nažalost, neizostavan dio života svake “mrvice”, Udruženje prijevremeno rođene djece u RS “Mrvice” je na poziv predsjednice RS, pod čijim se pokroviteljstvom sprovodi akcija “S ljubavlju hrabrim srcima”, došlo na sjajnu ideju da se u RS otvori prva banka humanog, majčinog mlijeka.


Ova banka će biti organizovana u sklopu Klinike za dječje bolesti Univerzitetskog kliničkog  centra RS (UKC RS), sa ciljem da se svakoj prijevremeno rođenoj ili teško bolesnoj bebi omogući majčino mlijeko, za koje medicina još nije našla adekvatnu zamjenu.


Jasno je da su građani ozbiljno shvatili potrebu da se u RS otvori jedna ovakva banka, koja će umnogome olakšati ne samo život prijevremeno rođene i teško bolesne djece, već će smanjiti i onako velike brige njihovih roditelja.


Humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” još nije gotova, trajaće do 31. decembra. Još imamo šansu za još barem jedan poziv na humanitarni broj 1411, poziv koji košta jednu KM, a “mrvicama” znači šansu za bolji i zdraviji život.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku











Pored poziva još je moguće slati i novčane donacija na račun posebnih namjena  “S ljubavlju hrabrim srcima” broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke a.d. Banjaluka.


 


 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DEFINITIVNO SI S GADNIM KARAKTEROM: Ko je naljutio Franku Batelić?

Kordić: EU nije zabranila spasavanje Montenegro Airlinesa