in

Nismo odustali – Nezavisni stav

Slatka-Tajna.Eu

U ponedjeljak, 14. decembra, održana je manifestacija 20. jubilarni Izbor najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine, u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije Bosne i Hercegovine.

Ideja o prvom Izboru najboljeg sportiste potekla je još 2001. godine, kada mnogi nisu vjerovali da je na jednom mjestu moguće okupiti sve najbolje iz svih krajeva BiH. Mi iz “Nezavisnih novina” i BHRT-a vjerovali smo i uspjeli i tada, i upravo zato nismo željeli odustati ni sada kada se svi suočavamo sa globalnom krizom. Nismo se željeli predati. Nismo željeli da naši sportisti u jednoj teškoj godini budu uskraćeni promocije za svoj trud, rad i uspjeh, jer nagrade sada zaslužuju još više. I zato smo strogo poštujući sve epidemiološke mjere i ove godine ostali istrajni u našoj namjeri da manifestacija bude održana. Pod svjetlima reflektora iz studija A BHRT-a, a u prenosu na BHT 1 i na portalu nezavisne.com u svijet je otišla slika promocije najboljih bh. sportskih ambasadora. Bila je to obaveza nas organizatora i dug prema sportistima i javnosti, koji nas već dvije decenije smatraju najrelevantnijim izborom ove vrste u BiH.


Danas, možda više nego ikada prije, možemo naći uzor u sportu i sportistima. Nije sportski odustati od ciljeva, sportski je boriti se s izazovima. Upravo sport znači stalnu borbu, znači upornost, on nam donosi fizičko i mentalno zdravlje koje nam je sada najvažnije. Hvala našim sponzorima, Savjetu ministara BiH, partnerima iz Olimpijskog komiteta BiH, predsjednici žirija Slađani Golić i kolegama iz ostalih medija, koji su i ove godine bili s nama u ovom značajnom projektu za bh. sport i društvo. Hvala i sportistima koji vjeruju u nas i naše nagrade vide kao motiv za još bolje rezultate u budućnosti. Ponosni smo!!!

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku











Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

OGLASIO SE ADIL MAKSUTOVIĆ! Tiče se njegovog pokojnog punca Džeja: Evo šta je objavio!

3MT Videos LIVE – Javno glasanje otvoreno