in

VIDEO: ZAMJERIO JOJ ŠTO MU NIJE JAVILA ZA NOVU PJESMU: Juice plakao zbog Šemse

Slatka-Tajna.Eu

Ivan Ivanović Juice važi za preteču nekog ko je među prvim uveo rep muziku na naše prostore. Svojih 26 pjesama stopio je na nosač zvuka zajedno sa dokumentarnim 46-minutnim filmom koje je objavila produkcija “HipHopium”. Sve je uokvireno pričom o najlegendarnijem hip hoperu naših prostora, kao i izvođačima današnjice poput Cobija, Senidah, Sare Jo, Bojan V… Sve je urađeno u režiji Galeba Nikočevića te je za kratko vrijeme imao na stotine hiljada pregleda znatiželjnika i poklonika ovog muzičkog pravca.

Mudro i komično

I sve dok ovo gledamo, pratimo bogatu karijeru Juica, njegova pojavljivanja u rijalitijima, njegove šokantne izlete sa frizurama, dugom kosom, brčićima… mnogi se pitaju da li je moguće tako duboko uroniti u jedan muzički stil svim svojim bićem. A u njegovom životu nije baš tako. Juice, kao i mnogi pjevači, je našao put kako se iskazati u jednom vidu muzičke prezentacije. No, on ima svoje uzore i privatno beskrajno je naklonjen “južnovetrovskom” stilu. On, kako kaže, obožava Šemsu i Sinana, njihov repertoar zna od kada zna za sebe jer oni su dio njega.

Sinana više nema, a na Sinanovom zadnjem koncertu Juice je preplakao kao da je naslutio da će nedugo zatim njegov uzor otići sa ovog svijeta. Zbog Šemse je dolazio u konflikt sa takmičarima koji bi kazali jednu rečenicu vezanu za Šemsu a njemu nije odgovarala. Jer ona je njegov uzor, on kaže da je ona fascinantna žena, da ga naprosto njena plemenitost, dobrota i prizemnost očaravaju. U toj muzici imaš ili nemaš talenat, govori on.

S druge strane Šemsa za njega kaže da je on darovit mladi čovjek, presimpatičan, da uživa sjediti s njim i da se toliko ismije jer on sve što kaže zvuči pametno i mudro, a ujedno komično.

-Same njegove pjesme kazuju sve o njegovoj inteligenciji. Gdje god nastupam a on se zadesi u tom gradu pojavi se odnekud i uljepša mi nastup. Zapjeva sa mnom jer zna svaku moju pjesmu. On je iskren i spontan, možda drugačiji dojam ostavlja preko malih ekarana ali u nekom bližem kontaktu oduševljava ljude. Prije nekoliko dana dobila sam njegov video poziv u Švedskoj gdje trenutno boravim, kom prilikom mi je kroz plačan glas kazao “Kevo, zar ja tek sada trebam da čujem da imaš novu pesmu, pa što ne šalješ bre čoveče, što ne javiš? Ja nemam pojma, što mi to radiš? Volim te, eee, puno!”

Neće da oprosti

– Jedva sam uspjela da mu pojasnim da sam u Beogradu boravila samo dva dana kada sam snimala tu pjesmu “Akšam pade niz mahalu”, da je sve bilo na brzinu. Naravno da mi je naum palo da ga pozovem ali stvarno nisam imala vremena. Onda je on na kraju kazao da mi neće nikad oprostiti ako s njim ne snimim duet jer me voli kao majku, da sam ja dio njegove ljubavi prema muzici. Ja sam normalno iskoristila priliku da mu čestitam rođenje kćerke Staše te da pitam za zdravlje sina Viktora i naravno njega i njegove supruge Danijele, da ih pozdravim, čestitam. A, eto, sve nešto iskrsne – kaže Šemsa, miljenica mnogih estradnjaka ali, čini se, najviše Juica.

Piše: Dž. Hasović- Mirvić  

U videu pogledajte i poslušajte šta je Juice rekao Šemsi: 

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zoran Mamić: Možemo svi biti sretni i ponosni / Bljesak.info

Zakon unapređuje poduzetničku infrastrukturu u BiH