in

Volkswagen se povlači iz automoto sporta

Slatka-Tajna.Eu
Radna snaga u Volkswagen Motorsport GmbH-a bit će integrirana u Volkswagen AG, prenosi Autoblog.

“Marka Volkswagen je na putu da postane vodeći pružalac održive elektromobilnosti. U tu svrhu udružujemo snage i odlučili smo prekinuti vlastite motorsport aktivnosti za marku Volkswagen. Motorsport radna snaga bit će naknadno integrirana u Volkswagen AG. Dubinska tehnička stručnost zaposlenih kao i znanje stečeno projektom ID.R ostat će u kompaniji i pomoći će nam u razvoju daljnjeg efikasnog ID-a”, kaže Dr. Frank Welsch, član uprave za razvoj marke Volkswagen.

“Tim Volkswagen Motorsport GmbH je postigao značajne sportske uspjehe za marku tokom decenija. Iskreno zahvaljujem svim zaposlenima na brojnim pobjedama, titulama i rekordima širom svijeta i njihovom osobnom zalaganju’, rekao je Wilfried von Rath, član Uprave marke Volkswagen, u znak priznanja za radnu snagu i dodao:

“Oduševljeni smo što smo u mogućnosti sačuvati radna mjesta, posebno u ovim izazovnim vremenima, i ponudit ćemo svim zaposlenima ugovor o prijenosu.”

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U Volkswagen Motorsport GmbH u Hannoveru je zaposleno 169 ljudi koji će biti integrirani u Volkswagen AG u Wolfsburgu tokom sljedećih mjeseci.  Snabdjevanje rezervnim dijelovima za Polo GTI R5 i Golf GTI TCR za kružne staze bit će dugoročno osigurano. Proizvodnja sportskog vozila Polo GTI R5 za reli sport ističe krajem 2020. godine.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Tegeltijin govor pred članovima VSTV-a: Nezakonito me prate, snimaju, uhode…

ZBOG OVOG JE SANJA VUČIĆ OSTAVILA NIKOLU: Djevojkama slao gole fotografije