in

Diaspora Online Check-in – poziv organizacijama u iseljeništvu za decembarski online sastanak

Slatka-Tajna.Eu

Sektor za iseljeništvo Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine nastavlja sa organizovanjem mjesečnih Diaspora Online Check-in sastanaka u cilju podrške međusobnom umrežavanju organizacija u iseljeništvu, i unapređenja saradnje, razmjene projektnih ideja, uspostavljanja partnerstava i stvaranja uslova za realizaciju zajedničkih projekata.

Uobičajeni dnevni red online sastanaka je:

  • Uvodni dio – predstavljanje i upoznavanje novih učesnika;
  • Razmjena informacija o aktualnostima u BiH i aktivnostima organizacija iseljeništva u zemljama prijama;
  • Pregled novih unosa na Digitalnom radnom prostoru za dijasporu – muralu i diskusija, i
  • Razno

Organizacije dijaspore koje su se do sada uključile u Diaspora Online Check-in su: i-platform (Švicarska), pangea mreža (Njemačka), SBHUD i BiH Akademici (Danska), Savez udruženja građana BiH u Norveškoj, BH Roots (Austrija), Bosanskohercegovački omladinski savez (Švedska) i KDB “Preporod” Hrvatska.

Diaspora Online Check-in se održavaju na zoom aplikaciji, a decembarski online sastanak će se održati u četvrtak 10.12.2020. godine u terminu od 16,00 – 17,00 sati.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pozivamo i druge organizacije u iseljeništvu koje su zainteresirane za proaktivan rad u gradnji  partnerstava, razmjeni ideja,  izradi i realizaciji zajedničkih projekata da se pridruže ovoj inicijativi, detaljnije informacije na linku https://dijaspora.mhrr.gov.ba/poziv-organizacijama-u-iseljenistvuda-se-ukljuce-u-diaspora-online-check-in-i-mural-digitalni-radni-prostor-za-dijasporu/.

 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

JAPAN: Divovski robot Gundam pozvao posjetitelje u Yokohamu

Recept dana: Musaka od špinata, gljiva i sira, ručak u 7 koraka