in

Dan državnosti BiH obilježen i u Australiji: Pokazali smo da nam je domovina uvijek u srcu

Dan državnosti Bosne i Hercegovine je svečanom manifestacijom obilježena u Sidneyu. Prisutnima se obratio bosanskohercegovački ambasador u Australiji Mirza Hajrić i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Kako su saopćili iz Vijeća bosanske zajednice koji je bio organizator, posebnu pažnju na svečanosti je izazvalo videoobraćanje članova Predsjedništva Željka Komšića i Šefika Džaferovića. Online Svečana akademija je održana 28. novembra. Njen pokrovitelj je bio član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Iako udaljeni, pokazali smo da nam je naša domovina uvijek u srcu i važno je napomenuti da je ovo bilo prvo obraćanje članova Predsjedništva bosanskohercegovačkoj zajednici u Australiji, što budi nadu o boljoj i jačoj saradnji u budućnosti”, poručili su organizatori.

Učesnici akademije su bili akademik Mirko Pejanović, stalni predstavnik Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim nacijama Sven Alkalaj i bivši ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Muhamed Šaćirbegović.

Osim Dana državnosti, na akademiji je razgovarano i o 25. godišnjici Dejtonskog mirovnog sporazuma. U pripremi akademije su učestvovali novinar Fahir Zečević, sekretar Vijeća bosanske zajednice Ernest Kulauzović, dr. Nijaz Softić, dr. Samra Alispahić, Mirsad Kadić, Edo Bilal i Assya Efica.

Organizatori su naveli da je akademiju pratilo više od dvije hiljade ljudi u direktnom prijenosu i znatno više u danima poslije.

Video sa online Svečane akademije koja je održana 28. Novembra možete pogledati na linku:

https://www.klix.ba/vijesti/dijaspora/dan-drzavnosti-bih-obiljezen-i-u-australiji-pokazali-smo-da-nam-je-domovina-uvijek-u-srcu/201201172

Izvor: Klix.ba

Komentariši

Written by Redakcija

Stefan Karić završio na infuziji!

Isprobajte super brzi recept za kiflice koje možete jesti i narednog dana