in

Šta kažu SIPA i Tužilaštvo BiH o pretresima u Srebrenici i Tuzli

Slatka-Tajna.Eu

Prema nalogu tužitelja Tužilaštva BiH, policijski službenici SIPA-e, vrše pretrese na nekoliko lokacija na području Tuzle i Srebrenice.

Aktivnosti se provode u okviru predmeta Tužilaštva BiH u kojem se više osoba sumnjiči za udruživanje zbog činjenja krivičnih djela, te krivična djela povrede biračkog prava i nedozvoljenog korištenja ličnih podataka.

Nezakonitosti koje se istražuju odnose se za izborni proces iz 2020. godine i navode o manipulacijama i nezakonitostima oko prijava građana za glasanje iz inostranstva.

– U interesu rada na predmetu više informacija u ovom trenutku ne možemo davati – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) provodi akciju na četiri lokacije u Tuzlanskom kantonu i Općini Srebrenica, a riječ je o izbornim prevarama tokom proteklih izbora na području Srebrenice.

– U toku su pretresi stambenih i poslovnih objekata i stvari koje koriste tri osumnjičene osobe na četiri lokacije na području Tuzlanskog kantona i Općine Srebrenica. Jedna lokacija je u Tuzli, a tri u Srebrenici – kazao je glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dodao je da se akcija izvodi “zbog postojavanja osnova sumnje u izvršenje krivičnog djela udruživanje radi izvršenja krivičnog djela, a u vezi sa krivičnim djelom pripremanje krivičnog djela falsifikovanje isprave te nedozvoljeno korištenje ličnih podataka i povreda biračkog prava”.

Miladinović je dodao kako ne može dati više informacija zbog toga što su aktivnosti na terenu u toku.

Navedene aktivnosti se realiziraju po naredbama Suda i Tužilaštva BiH.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

PRVI PUT U JAVNOSTI DA GA VIDIMO ZAJEDNO SA VODITELJKOM: Ovo je drugi muž Sanje Kužet, ljubav iz školske klupe!

Kim Kardashian fotografijom svoje kćerke opisala 2020. godinu