in

Bakir Izetbegović uporedio Milorada Dodika sa Slobodanom Miloševićem

Slatka-Tajna.Eu

Posljednji sastanak u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN) pomogao je Bosni i Hercegovini da se podigne na listi prioriteta međunarodne zajednice, ali ne na način na koji je to očekivao organizator sastanka, ruski ambasador u UN-u, ili dva aktera iz Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik i Dragan Čović.

O tom sastanku, mogućnosti nekih novih velikih reformi u BiH uz medijaciju međunarodne zajednice, ali i o rezultatima proteklih Lokalnih izbora i dešavanjima unutar Stranke demokratske akcije (SDA) govorio je predsjednik te stranke Bakir Izetbegović.

– Dodik svojom bahatošću i destruktivnim ponašanjem polako “puni čašu” nezadovoljstva međunarodne zajednice. Ovo što je uradio svojim istupom pred Vijećem sigurnosti je sigurno jedan od bitnijih koraka ka sazrijevanju odluke koja će prije ili kasnije biti donesena spram njega. On će promijeniti odnos prema BiH i njenom reformskom putu, ili će on biti promijenjen. Velikim igračima se ne žuri, oni puštaju vremenu da rasklima poziciju bahatih političara poput Miloševića i Dodika, da ojača opozicija, da se narod zasiti njihovih priča koje ne mogu napuniti stomak niti zaposliti omladinu. Ako je neophodno sankcijama ubrzaju takve procese”, kazao je Izetbegović, prenio je Faktor.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Da li će Draško Stanivuković poslati u penziju Milorada Dodika?

VANREDNO OBAVJEŠTENJE PRODUKCIJE! Janjuš je diskvalifikovan!