in

Objavljen Javni poziv privrednicima  Kantona Sarajevo

Slatka-Tajna.Eu

Na osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji Kantona Sarajevo i Bosna Bank International d.d. Sarajevo potpisanog 13.11.2020. godine, objavljen je Javni poziv subjektima male privrede (MSP) u Kantonu Sarajevo za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja.

Riječ je o finansijskoj liniji koja će privrednicima omogućiti da u BBI banci, uz subvenciju Kantona Sarajevo, dobiju finansiranja po stopi od nula posto. Za realizaciju ove Linije finansiranja BBI je obezbijedila sredstva u iznosu od 42.500.000,00 KM, a Kanton Sarajevo –  Ministarstvo privrede iznos od 1.640.000,00 KM kojim će subvencionirati dio godišnje profitne marže u visini 2,64 p.p. (procentna poena) po svakom pojedinačnom finansiranju za sve Korisnike sredstava koji ispoštuju uslove definisane u  Javnom pozivu.

Sredstava iz ove Linije finansiranja trebaju omogućiti pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veće iskorištenje kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta, očuvanje postojećeg broja subjekata male privrede, prevazilaženje negativnih učinaka ekonomske krize izazvane pandemijom COVID-19, novo upošljavanje i povećanje izvoza.

U postupku podnošenja zahtjeva po Javnom pozivu Banka ne snosi nikakve troškove učesnicima, te zadržava pravo da u slučaju opravdanosti zahtjeve u potpunosti odbije. Dostavljena dokumentacija se neće vraćati.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja u PDF formatu možete preuzeti na linku ovdje.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SLATKA ZAVODNICA: Nives zauzima poze i provocira

Prije 200 godina rođen je Friedrich Engels, jedan od ideologa komunizma / Bljesak.info