in

Industrijska proizvodnja u BiH u oktobru povećana za 0,05 posto

Slatka-Tajna.Eu

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u oktobru veća je za 0,05 posto u odnosu na septembar, a u odnosu na oktobar prošle godine, industrijska proizvodnja u BiH bilježi pad od 1,2 posto.

Proizvodnja intermedijarnih proizvoda u oktobru veća je za 2,4 posto u odnosu na septembar, energije za 2,1 posto, kapitalnih proizvoda za 2,1 posto, saopćeno  je iz Agencije za statistiku BiH.

Proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju u oktobru manja je za 3,4 posto u odnosu na septembar, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,1 posto.

U oktobru ove, u odnosu na isti mjesec lani, proizvodnja kapitalnih proizvoda veća je za 11,5 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju veća za 9,4 posto, energije veća za 1,6 posto, dok je proizvodnja intermedijarnih proizvoda manja za 1,7 posto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 10,6 posto.

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u oktobru, u poređenju sa septembrom, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom veća je za tri posto, u vađenju ruda i kamena za jedan posto, dok je u prerađivačkoj industriji zabilježen rast od 0,7 posto.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U oktobru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, bilježi rast u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom od 1,8 posto, u vađenju ruda i kamena rast od 1,4 posto, dok je u prerađivačkoj industriji zabilježen pad od 1,8 posto.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NE VOLIM SE VRAĆATI U TO VRIJEME: Marina Živković sretan što nije dio estrade

U Wolfsburgu čak osam golova, asistencija Brekala / Bljesak.info