in

Mađarski liječnici u posjetu Rusiji, žele procijeniti cjepivo Sputnjik V

Slatka-Tajna.Eu

Autor:

  prije 1 sat

Rusija će mađarskim liječnicima i medicinskim stručnjacima dozvoliti uvid u proizvodni proces i laboratorijska testiranja za Sputnjik V, cjepivo protiv Covida-19, rekao je mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.

➡️ Sve o koronavirusu

Radimo na tome da mađarski narod dobije sigurno cjepivo što je brže moguće, rekao je Szijjarto na zajedničkoj konferenciji za novinare s ruskim ministrom zdravstva Mihailom Muraškom, dodavši da Mađarska želi dobiti cjepivo u prosincu ili siječnju.

Prema riječima premijera, posjet mađarskih liječnika Rusiji sljedeći tjedan bi mogao ubrzati donošenje odluke o upotrebi tog cjepiva u Mađarskoj.

– Ostajemo u bliskom kontaktu s ruskom vladom i kada klinička ispitivanja budu gotova i nakon što mađarski stručnjaci donesu svoje mišljenje, moći ćemo govoriti o točno određenim količinama, rekao je Szijjarto.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Namjera Mađarske o provođenju kliničkih ispitivanja i moguće proizvodnje ruskog cjepiva je potez bez presedana za neku članicu EU-a koji će dodatno pojačati već postojeće razmirice s Bruxellesom. Prema pravilima EU-a, Sputnjik V mora prvo odobriti Europska medicinska agencija (EMA) da bi se mogao prodavati u 27 članica Unije.

Mađarska i Rusija su se dogovorili da će nakon posjete mađarskih liječnika, Rusija isporučiti jednu količinu cjepiva već u prosincu.

Vlada u Budimpešti je također osigurala preko 12 milijuna doza cjepiva od zapadnih farmaceutskih tvrtki, a o mogućim pošiljkama cjepiva također pregovora s Kinom i Izraelom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nakon uspješnog albuma prvijenca travnička „Mustra Orchestra“ najavljuje premijeru svog drugog albuma

HELENA TOPALOVIĆ PRVI PUT SE OGLASILA POSLIJE PRIČA DA JE SA OŽENJENIM: Objavila snimke i poručila da je PREDSTAVA ZAVRŠENA! (VIDEO)