in

Pogledajte šta je danas napravila Platforma za progres Mirsada Hadžikadića

Slatka-Tajna.Eu

Platforma za progres danas je ispred Gradske vijećnice u Mostaru održala kratku svečanost povodom Dana državnosti BiH i druge godišnjice svog djelovanja, te prigodnim performansom poručila da je vrijeme za izlazak iz tame za Mostar i čitavu BiH.

Predstavnik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić je kazao kako je Dan državnosti izuzetno značajan za sve građane BiH, a okupljanje ispred mostarske vijećnice, prema njegovim riječima, danas je simbolično zbog nadolazećih izbora u Mostaru koji su značajni za cijelu BiH.

“Dogovor koji je postignut, nastavlja podjelu Mostara i to se mora promijeniti. Zato smo odlučili da idemo sami, jer koalicija koja je napravljena da brani ovakav dogovor kakav jeste, ne može da donese dobro Mostaru”, kazao je Hadžikadić.

Izrazio je nadu da će ući u Gradsko vijeće i svojim aktivnostima doprinijeti boljitku svih građana Mostara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Mostar je ključ cijele BiH, grad koji je uvijek bio bogat u svojim različitostima u privredi, kulturi, humoru, ne smije da bude simbol podjele i mržnje. Mostar moramo riješiti kao i budućnost BiH. Različitosti koje imamo su naše bogatstvo i nadam se da će doći dan kada ćemo svi biti svjesni toga”, poručio je Hadžikadić.

Nositeljica gradske liste Amna Popovac ističe da se izborima u Mostaru odlučuje sudbina BiH.

“U Mostaru nisu samo lokalni izbori, to je referendum u kojem smjeru će ići ova država. Da li ćemo krenuti putem Brisela ili unazad u feudalizam”, kazala je Popovac te izrazila nadu da će građani prepoznati njihovi zalaganje za bolju BiH i podržati ih na ovim izborima.

Predsjednik GO Platforme za progres u Mostaru Mak Mehić podsjeća da su sve oči uprte u Mostar i da je ulazak u Gradsko vijeće cilj na lokalnim izborima. Izrazivši nadu da će im građani ukazati povjerenje pozvali su sve da 20. decembra izađu na izbore i svojim glasom kažu kakav Mostar žele.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

HALIDU MUSLIMOVIĆU STIGLA PRESUDA: Bivšoj ljubavnici mora da plati DUG od 70.000 evra!

dašak skandinavske atmosfere u spavaćoj sobi