in

Provode li se epidemiološke mjere?

Slatka-Tajna.Eu

Autor:

  prije 1 sat

Od nedjelje su u cijeloj Hrvatskoj na snazi nove, strože epidemiološke mjere od kojih se očekuje da bi trebale zaustaviti rast broja zaraženih koronavirusom koji imamo već tjednima. Vrijedit će do 15. prosinca, ali se ovisno o epidemiološkom stanju mogu i produljiti.

U jednom osječkom kafiću pridržavaju se svih mjera. Da bi zaštitili goste i sebe. Ali i preživjeli, jer im se promet već prepolovio. 

– Radno vrijeme do 22 sata. Hoće li polučiti neke rezultate, to će vrijeme pokazati. Uglavnom želja je da što prije to sve završi, kaže Pero Markotić.

Žele to i u OŠ Augusta Šenoe iz Osijeka. Pa su na nastavi samo niži razredi. Ostali uče na daljinu.

– Evo, odlučili smo se zbog specifičnosti u kojoj se naša škola nalazi, a to je prijevoz učenika gdje dolazi do miješanja u školskom autobusu. Odlučili smo svesti na minimum taj kontakt, objašnjava ravnatelj Krešimir Ćosić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










I u trgovačkim centrima poduzima se sve kako bi se zaštitili kupci, ali i djelatnici koji ondje rade.

– Na svim našim ulazima postoje punktovi za dezinfekciju ruku, vrlo jasne upute o obvezi dezinfekcije ruku, o obvezi držanja razmaka i obvezi nošenja maski u svim prostorima, ističe Vlatka Šimunović, direktorica marketinga trgovačkog centra.

Ispred trgovina obavijesti o dopuštenom broju kupaca. Poštuju se nove mjere u nadi da će se smanjiti broj zaražnih. A ta je broj alarmantan pa nije isključeno da će se mjere i postrožiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

OBASIPA JE SKUPOCJENIM POKLONIMA! Aleksandra Subotić se pohvalila na instagramu!

Nova beskamatna kreditna linija za privredne subjekte Tuzlanskog kantona