in

Tegeltija kritikovao OSCE na Twitteru, uslijedio zanimljiv odgovor Sattlera

Slatka-Tajna.Eu


Predsjednik Viskog sudskog i tužilačko vijeća Bosne i Hercegovine Milan Tegeltija oglasio se na Twitteru povodom najavljenog izvještaja OSCE-a o odgovoru pravosuđa na korupciju pod nazivom “Sindrom nekažnjivosti”. Dobio je neočekivane odgovore, a jedan od njih je od šefa Delegacije Evropske unije u BiH Johanna Sattlera.

“OEBS misija u BiH, u pogledu vladavine prava, nema mandat da preispituje i komentariše odluke sudskih, tužilačkih i disciplinskih organa, niti da se bavi tumačenjem domaćih Zakona od strane nadležnih institucija u pojedinačnim sudskim , tužilačkim i disciplinskim predmetima”, napisao je Tegeltija uz fotografiju na kojoj su pobrojane aktivnosti Misije OSCE-a.

Sattler mu je odgovorio sa “zbunjenim” emotikonom na što mu je Tegeltija napisao: “Gdje sam pogriješio? Odluke sudova, tužioca ili disciplinskih tribunala u individualnim slučajevima mogu biti predmet ponovnog razmtranja samo na nacionalnim sudovima i Evropskom sudu za ljudska prava u odgovarajućim postupcima. Mandat OSCE-a odnosi se na opća pitanja vladavine prava, a ne na pojedinačne slučajeve”.

Zaključak je ponudio jedan od korisnika Twittera.

Podsjetimo, treći godišnji izvještaj predstavljen je online, a obratili su se šefica Misije OSCE-a Kathleen Kavalec, američki ambasador u BiH Eric Nelson, Johann Sattler, te međunarodni savjetnik OSCE-a Francesco Sanctis.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

LIverpool protiv Lisica pokazao da može i bez ozlijeđenih zvijezda / Bljesak.info

SAŠA POPOVIĆ SPASIO ACU LUKASA OD IZVRŠITELJA UZ SAMO JEDAN USLOV! Sad je sve jasno!