in

SNIMAK MUSTAFE NADAREVIĆA KOJI RANIJE NISTE IMALI PRILIKE VIDJETI

Slatka-Tajna.Eu

Legendarni glumac Mustafa Nadarević preminuo je nakon borbe s dugom i teškom bolesti u 78. godini.

Borio se s rakom pluća, a da boluje od teške bolesti javnosti je priznao početkom godine.

Novinar Bato Šišić ustupio nam je snimak nastao u Frankfurtu na jednom od posljednjih druženja Nadarevića sa tamošnjom publikom. Na istom vidimo Nadarevića koji drži tortu na kojoj je fotografija glavnih glumaca serije “Lud, zbunjen, normalan”. Na pitanje koga će prvo pojesti sa torte, Nadarević je tada šaljivo odgovorio: “Sebe ću prvo pojesti!”, što je nasmijalo sve prisutne.

I u njemu, iza kulisa odnosno kada su se spustile zavjese, Mustafa nije prestajao sa humorom. Na poseban način uvijek je znao zabaviti sebe i one koji su s njim.

Mustafa Nadarević je rođen u Banjoj Luci 1943. godine, a iako je radio i živio u brojnim gradovima u regiji, najveći dio života je proveo u Zagrebu. Mustafa je glumio u predstavama još na početku osnovne škole, a glumom se nastavio baviti i kada je upisao riječku gimnaziju te se učlanio u amatersko kazalište “Viktor Car Emin”. Upisao je i Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Karijeru je započeo u Zagrebačkom kazalištu mladih, a 1969. godine je postao i članom Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Glumio je u brojnim predstavama, a filmsku je karijeru započeo krajem 80-ih godina.

U filmu ”Otac na službenom putu“ Emira Kusturice iz 1985. godine istakao se ulogom Zijaha. “Praznik u Sarajevu”, “Puška za uspavljivanje”, “Ničija zemlja”, “Gori vatra”, “Kuduz” samo su neki od projekata na kojima je radio. Kao redatelj debitirao je 1992. godine s predstavom “Let iznad kukavičjeg gnijezda”, a nakon toga je postavio još nekoliko većih predstava.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Mustafa Nadarević je i vlasnik nekoliko nagrada, a dobio je između ostalog tri Zlatne arene i Lovorov vijenac. Publiku je najviše osvojio ulogom Izeta Fazlinovića u seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Mustafa je u januaru ove godine progovorio o vlastitom iskustvu sa borbom sa zloćudnom bolesti.

Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest – govorio je tada kad se dobro osjećao i stanje je bilo bez dodatnih komplikacija.
Uputio je poruku svima koji pripadaju rizičnoj skupini, odnosno dugogodišnjim pušačima.

Mogu im poručiti da ne budu primitivni kao ja, da se plaše doktora. Meni je doktor još kao malom djetetu bio ‘jao’, od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede jer onda je izlječivost vrlo blizu – poručio je Mustafa.

Početkom marta je u Sarajevu počeo snimati nove epizode serije “Lud, zbunjen, normalan” koje je zbog pandemije koronavirusa bilo ubrzo prekinuto. Mustafa se nakon toga vratio u Zagreb.

Nadarević je nekoliko puta bio u braku. S prvom suprugom Jasnom dobio je najstariju kćerku Nađu, no kada je ona imala osam godina rastali su se. Nađa se s majkom odselila u SAD, a Nadarević je ostao u Hrvatskoj graditi karijeru. Novu ljubav pronašao je sa Snježanom Nožinić, s kojom je dobio kći Nanu i sina Ašu. Sa slovenskom dizajnericom Slavicom Radović vjenčao se 2012. godine nakon dugogodišnje veze, a iste godine ona je u 48. godini preminula od raka dojke. Mustafa i Slavica živjeli su na relaciji Zagreb – Ljubljana zbog svojih poslova, a odmarali su se ljeti na otoku Hvaru dugi niz godina.

Obožavao je slobodno vrijeme provoditi sa svojim prijateljima, a često je govorio koliko su mu prijatelji važni.


.

.

.

.

hayat.ba

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Smanjena prodaja u šumarstvu, poljoprivredi i ribarstvuu RS

KRISTIJANU GOLUBOVIĆU OD SESTRE KRISTINE STIGLO PISMO: Jecajući čitao tužne vijesti