in

“Brinite se za mog Muju i čuvajte ga”

Slatka-Tajna.Eu

Glumac Mustafa Nadarević preminuo je u 77. godini nakon teške bolesti.

Nakon saznanja da boluje od teške bolesti, nije izgubio vedar duh, iako je 2012. godine izubio svoju veliku ljubav, suprugu Slavicu Radović.

“Brinite se za mog Muju i čuvajte ga”, rekla je slovenačka scenografkinja i kostimografkinja Slavica Radović-Nadarević u posljednjem razgovoru s prijateljicama.

Više od deset godina hrabro se borila s rakom dojke. Nakon uspješnih terapija, bolest joj se ponovo vraćala. Velika podrška bio joj je njen Mustafa. Do posljednjeg trenutka bdio je uz njenu postelju, a umrla je na njegovim rukama.

Upoznao je u zrelim godinama, kada je već iza sebe imao dva braka i troje djece, kćerke Nađu i Nanu te sina Ašu. U Slavici je pronašao srodnu dušu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










O privatnom životu rijetko je govorio, a tada bi isticao da ga je Slavica oplemenila. Vjenčali su se 1992., na intimnoj ceremoniji. Odlučili su se na taj svečani čin, koji je kruna svake ljubavi, kada su već oboje slutili da se bliži njihov fizički rastanak.

Od svoje supruge Nadarević se oprostio u Kopru, slovenačkom primorskom gradiću, u kojem je Slavica rođena i u kojem je provela djetinjstvo i mladost. Uz njega je bila samo najuža porodica. Iako se njena porodica preselila u Ljubljanu, stanovnici Kopra bili su ponosni na svoju uspješnu sugrađanku, a samim tim i Mustafa koji je bio rado viđen gost. Njih dvoje živjeli su na relaciji između Zagreba, Ljubljane i Sarajeva, gdje je Nadarević snimao hit seriju “Lud, zbunjen, normalan”, u kojem igra Izeta Fazlinovića.

– Nazvao sam ga da mu izjavim saučešće, a na kraju je on tješio mene. Nije nikoga želio na posljednjuem ispraćaju. Od Slavice je želio da se oprosti na svoj način, onako kako su njih dvoje i živjeli – rekao je filmski redatelj Arsen A. Ostojić jednom prilikom.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Na pitanje da je li hrvatski ili bosanskohercegovački glumac, Mustafa Nadarević odgovorio je ovako…

Kako da sačuvate ciklamu i obojite sive i hladne dane