in

DŽEJLA RAMOVIĆ O FAKULTETU, MUZICI I SESTRAMA: Ni za čim ne žalim

Slatka-Tajna.Eu

Džejla Ramović je u posljednje vrijeme u potrazi za novom pjesmom. Pjevačica planira da upiše fakultet, a njena je želja da studira ekonomiju. Iako još nije odlučila gdje će upisati fakultet, Džejla ima dosta planova. Pjevačica govori o tome kako će stizati da se posveti karijeri i učenju, priča o tome kako se slaže sa sestrama i da li ona imaju želju da se bave muzikom.

Izazov za svakoga

Da li ćeš upisati Ekonomski fakultet, kako si planirala?

-Od osnovne škole sam znala da želim da upišem srednju Ekonomsku školu. S obzirom na to da mi odgovara ova škola i ovaj smjer, odlučila sam se i za Ekonomski fakultet.

Da li će studiranje biti novi izazov?

-Svaki stepen više u životu je izazov za svakoga. Ne znam šta će se desiti do kraja ove godine, ali imam neke planove. Nadam se da će sve biti okej i da ću sve zamišljeno realizovati. Trud i rad se uvijek isplate.

Da li ćeš moći uskladiti fakultetske obaveze i muziku?

-Zasad smatram da ću uporedo nastaviti da se bavim pjevanjem. Od toga ne odustajem sigurno. Kako sam i dosad uspješno uklapala školu i pjevanje, tako ću, nadam se, i nastaviti u istom ritmu.

Imaš li podršku porodice?

-Moja porodica me je podržala u svim idejama i složni smo u tome da treba da nastavim sa obrazovanjem, ali i da ne odustajem od pjevanja.

Tokom karantina si pjevala sa sestrama i snimale ste videa. Kako se slažete ti, Šejla i Lejla?

-Sa obje sestre se slažem odlično. Oduvijek smo imale super odnos i to se kod nas nikad ne mijenja. Lejla je nestvarno talentovana i svaki put se iznova oduševim kad je čujem kako pjeva. Međutim, ona nema u planu da se bavi ovim poslom.

Tvoja sestra Lejla se nedavno vjerila. Kakve su emocije?

-Presretna sam zbog njih. Mnogo ih volim, podržavam i želim im svu sreću ovog svijeta. Mislim da sam ja taj dan bila sretna koliko i oni.

Ima li planova za nove pjesme?

-Trenutno sam u potrazi za pravom pjesmom. Nadam se da ću što prije ući u studio! Jedva čekam da svojoj publici predstavim nešto novo. U svemu ovome me je korona mnogo poremetila, ali nadam se da će pjesma biti što prije. I ja je jedva čekam!

Ništa nije jednostavno

Kako danas gledaš na period takmičenja u „Zvezdama Granda“?

-Stresno, tako da je bilo dosta tih nekih teških trenutaka, naravno da je onih lijepih bilo mnogo više. U suštini je sve bilo do mene, ako ja nisam odradila posao onako kako sam zamislila, tada mi je bilo jako teško. Suza nije bilo mnogo, nije bilo vremena za to. Mnogo smo radili, vježbali, snimali.U tom periodu su mi sve misli bile usmjerne ka tome.

Šta je bilo najteže tokom takmičenja?

-Ništa od toga uopšte nije jednostavno. Kao mlada osoba, odricala sam se dosta stvari koje su u to vrijeme moji vršnjaci prolazili zajedno, ali ja ne žalim ni za čim. Tvrdim da je takmičenje jedan od najljepših perioda mog života.

Potrebno mi je obrazovanje

Koliko je važno obrazovanje?

-Smatram da mi je zaista potrebno obrazovanje. Imam 18 godina, jako sam mlada i mislim da imam vremena za sve. Pa po redu!

Razgovarala: N.N.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

RASPRAVA ZBOG STAJLINGA JELENE ĐOKOVIĆ: Da li je moguće da imaš milione, a ovako izgledaš?

Jedan od glavnih pregovarača SAD-a: Ključna greška Daytona