in

i-dijaspora pružila podršku obdaništu “Edina Čamdžić” u Kladnju: “Zajedno do rješenja”

Slatka-Tajna.Eu

Zahvaljujući zajedničkim naporima predstavnika i-dijaspore, kladanjske dijaspore, Općine Kladanj i Ministarstva obrazovanja i nauke TK, direktorice ustanove Dalide Salihović, ali i drugih empatičnih osoba, prije nekoliko dana centralno grijanje u „Dječijem obdaništu Edina Čamdžić“ u Kladnju je konačno pušteno u funkciju.

Ovo je bio jedan od gorućih problema s kojima se ova ustanova suočavala, te je ujedno i doveo u pitanje komoditet boravka mališana u jedinom kladanjskom vrtiću u predstojećim zimskim danima.

No, ova investicija nije bila nimalo jeftina. Da bi se kupila peć i izvršila rekonstrukcija centralnog grijanja u ovom montažnom obdaništu, bilo je potrebno uložiti oko 20.000 KM (10.000 €). Iako je većinski dio finansijskih sredstava bio obezbijeđen, za potpunu rekonstrukciju grijanja, i uopće moguće funkcionisanja i rad obdaništa falilo je oko 5.000 KM (2.500 €).

U tom momentu snažan stav i želju da pomogne svojoj lokalnoj zajednici zauzela je članica naše organizacije, Dalida Karabdić koja je vrlo odlučno radila sa i-dijasporom i direktoricom ustanove. Uvidjevši suštinu problema, ali prije svega suosjećajući sa mališanima, predstavnici i-dijaspore pozajmili su 2.500 € i isti novac, bez razmišljanja, uplatili za rekonstrukciju grijanja. Svjesni kladanjskih zima, ova borba postala je i naša svakodnevna, stoga i naša svesrdna pomoć ni u jednom trenutku nije bila upitna.

Ipak, da bi pozajmicu vratili, na stranici wemakeit.com pokrenuli smo donatorsku kampanju. Ukoliko želite biti solidarni i pomoći i-platformi da skupi pozajmljeni novac i samim tim vrati dug, donaciju možete uputiti putem ovog linka. Bili bismo vam itekako zahvalni.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Do momenta objavljivanja ove vijesti, naši prijatelji iz svih dijelova svijeta podržali su nas sa 1.330 CHF. Iako je, u konačnici, a opet zahvaljujući neprestanoj borbi naše Dalide, rekonstrukcija grijanja koštala manje od prvobitnih 2.500 €, sav uplaćeni novac od donacija, a koji bude prelazio navedenih 2.500 € uplatit će se na račun navedenog dječijeg obdaništa, za ostale potrebe ove ustanove.

Unaprijed vam se zahvaljujemo na suosjećajnosti, a zatim i na uplati. Svaka vaša donacija biće i simbolično nagrađena.

Preuzeto: i- dijaspora


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sloba Radanović o ženama koje su mu obilježile život: O Luni, Kiji i Jeleni

Slani posni rolat