in

Šest miliona KM za aerodrome u FBiH

Slatka-Tajna.Eu

Vlada Federacije BiH je donijela odluke o dodjeli sredstava za četiri aerodroma u Federaciji BiH na ime finansijske pomoći u okolnostima pandemije COVID-19, u ukupnom iznosu od 6.000.000 KM.

Odluke su donesene na osnovu Uredbe o interventnim mjerama za pomoć ugroženim sektorima privrede Federacije BiH u okolnostima pandemije COVID-19. Cilj dodjele finansijske pomoći je očuvanje radnih mjesta, osiguranje podrške likvidnosti najugroženijim sektorima i djelatnostima, završetak započetih projekara modernizacije aerodroma, te osiguranje potrebne podrške i održavanje konkurentnosti za prevladavanje vanrednih okolnosti koje je izazvala pandemija COVID-19.

JP Međunarodni aerodrom Sarajevo Sarajevo dodijeljeno je 3.500.000 KM. Od toga je 200.000 KM namijenjeno održavanju i poboljšavanju likvidnosti i izmirenju troškova poslovanja, a 3.300.000 KM za provođenje započetog kapitalnog projekta modernizacije i dogradnje terminala B.

Od 1.000.000 KM dodijeljenih JP Međunarodni aerodrom Tuzla, 200.000 KM predviđeno je za provođenje započetog kapitalnoga projekta modernizacije i dogradnje terminala B, vanjsko uređenje carinskoga skladišta i kupovinu zemljišta i šume po eksproprijaciji za potrebe završetka projekta. Ostalih 800.000 KM namijenjeno je održavanju likvidnosti i troškova poslovanja.

JP Međunarodna Zračna luka – aerodrom Mostar također je dodijeljen 1.000.000 KM koji će biti utrošen na isplate plaća, uključujući doprinose i pripadajuće poreze, troškove poslovanja, te plaćanje naknada za provođenje stručnog nadzora aerodromskih operatora i odobravanje projekata od strane regulatora.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Usvojena je i odluka da JP Aerodrom Bihać bude dodijeljeno 500.000 KM. Ova sredstva bit će utrošena za provedbu započetog kapitalnog infrastrukturnog projekta (izgradnja aerodroma Bihać), odnosno za nastavak otkupa zemljišta koje se nalazi u vlasništvu Grada Bihaća.

 

Objava Šest miliona KM za aerodrome u FBiH pojavila se prvi puta na Business Magazine.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Najsmesniji video klip ikada !!!!!!!!!!!!

SLOBI I LUNI SE OPET SPAJAJU PUTEVI: Blankica Atijas i sin njegove vjerenice idu u isti razred