in

Radi se na formuli za čuvanje vakcine na sobnoj temperaturi

Slatka-Tajna.Eu

BERLIN – Njemačka biotehnološka kompanija Biontek koja zajedno sa američkim farmaceutskim gigantom Fajzer razvija vakcinu protiv korona virusa, radi na pronalasku formule koja bi omogućila njeno čuvanje na sobnoj temperaturi.

“Radimo na formulaciji koja bi nam omogućila da čuvamo vakcinu možda čak i na sobnoj temperaturi i to istraživanje se odvija paralelno”, rekao je direktor Bionteka Ugur Sahin za CNN.

Konačna analiza faze III ispitivanja Fajzerove i Biontekove vakcine protiv korona virusa pokazuje da je ona 95 odsto efikasna u sprečavanju infekcija, čak i kod starijih osoba i ne izaziva ozbiljne zdravstvene probleme.

Međutim, problem bi mogla da bude distribucija vakcine jer mora da se čuva na temperaturi od minus 75 stepeni Celzijusa, što je oko 50 stepenih hladnije nego bilo koja vakcina koja je trenutno u upotrebi u SAD.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ordinacije, apoteke i državne laboratorije nemaju zamrzivače koje bi mogle održe tako nisu temperaturu, ali Sahin tvrdi da je to samo privremeni problem.

“Pošto se situacija razvija tako brzo, nismo mogli da stvorimo bolje i stabilnije uslove”, rekao je on i najavio da se radi na formulaciji koja bi se mogla uporediti sa drugim vrstama vakcine.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

George Clooney počastio 14 svojih prijatelja, dao im po million dolara, razlog je nevjerovatan!

ANDREANA ČEKIĆ ZARATILA SA POLA ESTRADE: Kvare joj vezu i uništavaju karijeru