in

Kako je Bosanac ubio medvjeda golim rukama

Slatka-Tajna.Eu

U jednom trenutku jedna ruka mi je bila u medvjedovim šapama, a drugom sam ga držao za grkljan dok nije pao, kazao jei Blažo Grković koji je tada bio u bolnici u Foči

Blažo Grković (48), iz sela Vrba kod Gacka (BiH), udavio je medvjeda koji ga je napao dok je čuvao ovce na livadi. U teškoj borbi Grković je zadobio je povrede po cijelom tijelu, a zubi krvoločne životinje prošli su mu kroz kosti ruku i nogu. Završio je u bolnici u Foči, ali je na koncu ipak preživio.

Dok je sjedio kod ovaca veliki medvjed utrčao je u stado, krenuo je prema Grkoviću, koji je u tom trenutku u džepu imao samo malu sjekiru. Ovaj čovjek uhvatio se u koštac sa životinjom koja mu je izbila sjekiru iz ruku, ali ju je Blažo uspio savladati. Potvrdio je nakon svega kako se osjeća dobro te da ni sam nije svjestan kako je to uspio, kratko opisavši borbu “prsa u prsa”. Ne može se sjetiti koliko je sve to trajalo.

– U jednom trenutku jedna ruka mi je bila u medvjedovim šapama, a drugom sam ga držao za grkljan dok nije pao – kaže Blažo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nakon što je rukama udavio medvjedicu, Blažo je uspio nazvati svoga šogora Božidara Eleza, koji je pozvao hitnu pomoć.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Pandemija promijenila rang listu najskupljih gradova na svijetu

Ako dodate ovo u šampon preporodićete kosu