in

CIK NE TOLERIŠE NEZAKONITOSTI: Poništeni izbori na jednom biračkom mjestu u Novom Gradu

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2020/11/izbori-glas_1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2020/11/izbori-glas_1.jpg”,”caption”:”Foto: N1″,”bg”:”a49478″}]

Ponovni izbori na navedenom biračkom mjestu održat će se u nedjelju, 29. novembra 2020. godine, i provest će se na osnovu istih kandidatskih listi i istih izvoda iz Centralnog biračkog spiska koji su korišteni na dan lokalnih izbora 15. novembra 2020. godine.

Na redovnom biračkom mjestu 007B040 u izbornoj jedinici Novi Grad na izborni dan 15. novembra 2020. godine izborni proces je prekinut prije zakonom utvrđenog vremena i nije završen.

Odluka o poništavanju izbora na redovnom biračkom mjestu 007B040 u izbornoj jedinici Novi Grad će 19. novembra 2020. godine u 18 sati biti objavljena na web-stranici Centralne izborne komisije BiH Izbori.ba i smatrat će se da je danom objavljivanja dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na danas održanoj sjednici Centralna izborna komisija BiH je usvojila i zaključke o pokretanju postupka utvrđivanja povreda pravila izbornog procesa ili izbornih prava na biračkim mjestima u osnovnim izbornim jedinicama Doboj i Srebrenica.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

FOKUSIRANA NA SEBE I NIŠTA JE NE ZANIMA: Sanja Vučić više nije u vezi

Italija s dva gola otpremila BiH iz elitne skupine / Bljesak.info