in

Stanovnici Ilijaša uz prosvjed i psovke ispratili kamion s glasovima / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kamion sa glasačkim listićima napustio je Ilijaš uz dobacivanja i skandiranja građana koji su smatrali da se danas u ovom mjestu dgodila malverzacija ili pokušaj krađe pobjede kandidatu Četvorke Amaru Dovadžiji.

Kamion s listićima će materijal prebaciti u Sarajevo, odnosno u Centar za brojanje u Zetri gdje će biti procesuirani kako je i predviđeno, javlja Klix.

Stotine građana okupilo se večeras ispred zgrade Općine Ilijaš kako bi izvršilo pritisak na Općinsko izborno povjerenstvo zbog navodnih malverzacija prilikom brojanja glasova.

Kako je ranije kazao predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, došlo je do kočenja procesa brojanja, posebno kada su u pitanju listići birača iz izolacije, sumnjiv je i prevelik broj nevažećih listića te sama činjenica da je Fazlić prestigao Dovadžiju.

Okupljanje građana je zapravo kulminacija današnjih događaja koji su uzrokovani preokretom u vodećoj poziciji kada je u pitanju načelnik općine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Naime, Amar Dovadžija ispred Četvorke sinoć je proglasio pobjedu na osnovu neslužbenih rezultata, a današnji službeni podaci koje objavljuje Središnje izborno povjerenstvo naklonjeni su Akifu Fazliću iz SDA.

Prema presjeku u 17 sati, Fazlić je vodio sa 24 glasa razlike. Nedugo nakon objave ovih rezultata koji nisu konačni, veći broj građana naklonjenih Narodu i pravdi, čiji je Dovadžija kandidat, počelo se okupljati ispred općine gdje se broje glasovi.

Iz NIP-a se tvrdi da je SDA pokušala “manipulirati glasovima” što je prema njihovim riječima rezultiralo prevratom u vodstvu, ali tvrde je u Ilijašu uspostavljena svojevrsna straža kako bi se osiguralo da brojanje protekne legalno.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Namirnice koje sprečavaju gljivice

Anđelka Prpić prvi put o razvodu braka: “Nemam šta da skidam”