in

Livaković poklonio pobjedu Portugalu u zadnjim trenucima / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: ESPN / Dominik Livaković poklonio je u Splitu pobjedu Portugalu

Portugal je na Poljudu s 3:2 pobijedio Hrvatsku u okviru Lige nacija, a tragičar je vratar Livaković – ispala mu je u petercu lopta koju je već imao u rukama, a Ruben Dias zabija svoj drugi gol za 3:2 Portugala.

Vatreni, koji su više od pola sata nakon dva žuta kartona Marka Roga igrali s igračem manje, uspjeli su poravnati na 2:2, ali na kraju su upisali još jedan poraz od europskih prvaka.

Hrvatska će ipak ostati u elitnoj skupini s obzirom da ni Švedska nije uspjela napraviti čudo protiv Francuske (2:4).

Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja u skupini 3 Francuska je s 13 bodova osigurala prvo mjesto i plasman na završni turnir, Portugal je imao 10 bodova i sigurno je bio drugi, dok su Hrvatska i Švedska imale po tri boda i odlučivale su o putniku u niži rang natjecanja.

Hrvatska je protiv Portugala u Splitu povela u 29. minuti golom Matea Kovačića, kojem je to bio prvi pogodak za ‘Vatrene’ nakon više od pet godina. Prvi i do sada jedini gol zabio je u prijateljskom susretu protiv Gibraltara u lipnju 2015.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 52. minuti, kada je Marko Rog isključen zbog drugog žutog kartona. Portugal je odmah izjednačio.

Cristiano Ronaldo je opalio iz slobodnjaka, Livaković je obranio, no lopta se odbila do Pereire koji je odmah vratio do Rubena Diasa koji je mirno zabio za 1-1.

Samo osam minuta kasnije Portugal je okrenuo rezultat, a pogodak je zabio Joao Felix.

Gosti su dali gol nakon što je Jota loptu uštopao rukom pa potom i asistirao Felixu koji je zabio u praznu mrežu. No, engleski sudac Michael Oliver je pokazao na centar.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ipak, vodstvo gostiju nije dugo trajalo, u 65. minuti Kovačić je s ruba kaznenog prostora precizno gađao za 2:2.

Portugal je do pobjede stigao u 90. minuti drugim golom Rubena Diasa koji je iskoristio već opisanu pogrešku Livakovića.

https://www.youtube.com/watch?v=WK8AWqGcxPo

Video: Croatia vs Portugal 2-3 – All Goals & Extended Highlights 2020

U drugoj utakmici iste skupine, u Parizu je dobro počelo za Švedsku koja je povela već u 5. minuti golom Viktora Claessona, a bi u 16. minuti igre poravnao Giroud.

Pavard vodi svjetske prvake do preokreta u 36., a Giroud povećava na 3:1 u 59.

Tračak nade za Šveđane pojavio se u 88. minuti nakon što je Robin Quaison smanjo na 3:2.

Međutim, u 5. minuti sudačke nadoknade Kingsley Coman postavlja konačnih 4:2 i ostavlja Hrvatsku u prvoj skupini Lige nacija.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VRAĆA SE NA MUZIČKU SCENU: Žika Jakšić sada “gura” brata Musu

Draško Stanivuković: BiH pripada svima